Kapringen gør sig i Venedig

VENEDIG. Den internationale branchepresse jubler over Tobias Lindholms film, efter at den er blevet præsenteret på filmfestivalen i Venedig.

"Kapringen" har allerede gjort sig grundigt bemærket i Venedig, inden filmen skal krydse Atlanten og vises på filmfestivalen i Toronto, som åbner torsdag den 6. september.

Filmbranchebladet Hollywood Reporter fremhæver i en anmeldelse "Kapringen" som "en af de film, der skiller sig ud i Venedig i år (..) et spændende og behersket studie af lederskab, teamwork og forhandlinger i en højspændt krisesituation," og Tobias Lindholm beskrives som "Danmarks hotteste nye forfatter-instruktør".

Branchebladet Variety påpeger, at Lindholms film er bemærkelsesværdig: "Gidsel-thrillers er ofte skingrende affærer begået af manusforfattere, der med blikket rettet mod uret vrider det maksimale melodrama ud af en tiltagende uorden. Sådan er det ikke med Tobias Lindholms superbe 'Kapringen", som faktisk vokser, isnende og afdæmpet, mens dens mareridtsagtige scenarie udfolder sig. Det er en fiktionel men svedig og sandsynlig beretning om somaliske piraters erobring af et dansk fragtskib i Det Indiske Ocean, der skifter mellem spændingen ombord og i lokalerne i København, hvor der forhandles. En formidabel film nummer to fra en allerede bestået forfatter-instruktør."

Branchewebsitet IndieWires udsendte på Venedig Festivalen, konkluderer i en midtvejs-opsummering af festivalen, at "af de femten spillefilm, jeg endnu har set, er den eneste jeg ubetinget kan anbefale, 'Kapringen' af Danmarks forfatter-instruktør 'du jour' Tobias Lindholm."

I websitets anmeldelse konkluderes: "Filmen er ikke en af dem, der giver hvide knoer, og tempoet er til tider langsomt, men den er et af de tilfælde, hvor det nærmest er pointen, og hvor man bestemt ikke beklager det. 'Kapringen' er en gribende og dybt rørende film, som har rumsteret i mig nogle dage nu. Greengrass må føle sig en smule nervøs over denne film (der henvises til Paul Greengrass' kommende film med Tom Hanks som kaptajn på et kapret skib, red.). Lindholm har slået ham til plukfisk og etableret sig som et kæmpe talent, som man skal holde øje med fremover."

"Kapringen" vises første gang i Toronto søndag den 9. september, og der er dansk premiere den 20. september.