Kapringen og Den skaldede frisør til Abu Dhabi

FESTIVAL. "Kapringen" og "Den skaldede frisør" er med, når den prestigefyldte Abu Dhabi Film Festival løber af stablen fra den 11.-20. oktober.

"Kapringen" og "Den skaldede frisør", der begge er biografaktuelle i Danmark, er udtaget til Abu Dhabi Film Festival, en af Mellemøstens største festivaler.

"Kapringen" er historien om fragtskibet MV Rozen, som er på vej i havn, da det bordes og kapres af pirater i Det Indiske Ocean. Ombord er bl.a. to danske sømænd; skibskokken Mikkel og maskinmesteren Jan, der bliver taget som gidsler i et kynisk spil om liv og død. For med kravet om en løsesum på millioner af dollars udløses et psykologisk drama mellem den danske skibsreder og de somaliske pirater.

"Kapringen" er Tobias Lindholms anden spillefilm. Sammen med Michael Noer debuterede han som instruktør i 2009 med "R". Tomas Radoor og René Ezra har produceret for Nordisk Film med støtte fra Det Danske Filminstitut. "Kapringen" bliver vist i sektionen New Horizons, der er en international konkurrencekategori for instruktørers første eller anden spillefilm. Hvis filmen vinder hovedpræmien, følger $ 100.000 med. "Kapringen" er desuden solgt til Falcon Films, som distribuerer filmen i Mellemøsten.

I "Den skaldede frisør" møder vi Ida, som er ved at komme sig over en kræftsygdom og som netop opdaget, at hendes mand er hende utro. På vej til sin datters bryllup i Italien bakker Ida ind i en bil, der tilfældigvis viser sig at være Philips; en velhavende forretningsmand og gommens far. Da de to familier endelig samles i en smuk gammel italiensk villa, forventer alle et smukt og romantisk bryllup. De kunne ikke have taget mere fejl.

"Den skaldede frisør" er instrueret af Susanne Bier og produceret af Sisse Graum Jørgensen og Vibeke Windeløv for Zentropa Entertainments med støtte fra Det Danske Filminstitut. Filmen bliver vist i sektionen "Narrative Feature Competition", som er festivalens hovedprogram. Der afholdes både en "Ladies Only Screening" og en visning for alle.

Begge film fulgtes også ad til filmfestivalen i Venedig, hvor de havde verdenspremiere og fik en flot modtagelse. De var også begge med på Toronto International Film Festival, der forgik fra den 6.-16. september. Også her gik det de to danske film godt.

Også dansk-palæstinensiske Mahdi Fleifels dokumentarfilm "A World Not Ours" bliver vist på festivalen.

Læs mere om Abu Dhabi Film Festival