Kapringen og A World Not Ours henter priser i Abu Dhabi

FESTIVAL. Søren Malling modtog en skuespillerpris for "Kapringen", som også fik en special mention i Abu Dhabi. "A World Not Ours" af dansk-palæstinensiske Mahdi Fleifel vandt hovedprisen i dokumentarkonkurrencen samt FIPRESCI-prisen og en asiatisk promoveringspris.

Tobias Lindholms "Kapringen" fik to priser med hjem fra De Forenede Arabiske Emirater i weekenden. Søren Malling fik prisen som bedste skuespiller i New Horizons-programmet. Juryen mente, at hele castet spillede fortrinligt, men hvis de skulle vælge bare én vinder, skulle det være Malling i rollen som skibsredder.

Udover skuespillerprisen modtog "Kapringen" en special mention for det strålende manuskript, som behændigt er blevet vakt til live.

Læs interview med Tobias Lindholm, Hvis jeg fortæller dig, at jeg har set en ko.

"Kapringen" havde dansk premiere den 20. september og er set af mere end 120.000 biografgæster.

René Ezra og Tomas Radoor har produceret for Nordisk Film med støtte fra Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Kim Leona.

A World Not Ours

Dansk-palæstinensiske Mahdi Fleifels dokumentarfilm "A World Not Ours" vandt hovedprisen for dokumentarfilm, Black Pearl Award – Documentary. Juryen begrunder prisen med filmens evne til at beskrive livet i en palæstinensisk flygtningelejr på en måde, der ved hjælp af hverdagssprog og almindelige mennesker sønderriver dit hjerte. Den viser væsentlige aspekter af, hvad det vil sige at være menneske.

"A World Not Ours" modtog også NETPAC-prisen og FIPRESCI-prisen.

Læs interview med Mahdi Fleifel, En verden som ikke er vores.

Filmen får dansk premiere på CPH:DOX i november.

"A World Not Ours" er en koproduktion mellem Libanon, Storbritannien og De Forenede Arabiske Emirater. Mahdi Fleifel og Patrick Campbell har produceret for Nakba FilmWorks.