Katrine Wiedemann vender tilbage til filmen

Instruktør Katrine Wiedemann har netop startet optagelserne til sin anden film, "Viceværten".

"Viceværten" er en eventyrlig fortælling om Per, der er 52 år og vicevært i et moderne boligbyggeri. Han er en besk og bitter mand uden mange glæder. Han har skubbet sin kone fra sig. Han har en søn i fængsel, ondt i ryggen og to sølle venner, Viborg og Gregers, som han hundser med.

En dag finder han en nøgen pige i en tom lejlighed. Hun ligger i et hjørne med lidt gardin omkring sig, som var hun dumpet ned fra himlen. Hun taler ikke og er åbenbart lige til at nappe. Og det gør han så. Pigen virker glad, stum og ligetil, måske naiv? For god til at være sand?

Lars Mikkelsen spiller viceværten og pigen spilles af Julie Zangenberg, der blandt andet har spillet med i "Klatretøsen". På rollelisten er også Nicolaj Kopernikus, Tommy Kenter, Peter Plaugborg og Ditte Gråbøl.

Katrine Wiedemann, der debuterede som spillefilminstruktør i 2000 med "Fruen på Hamre", har gjort sig mest bemærket som teaterinstruktør, hvor hun har sat forestillinger op på Det Kongelige Teater, Betty Nansens Teater og Dramaten i Stockholm. I 2006 modtog hun en Reumert for Årets forestilling med "Havfruen" og som Årets instruktør for "Havfruen" og "Den kaukasiske kridtcirkel".

"Det er et fabelagtigt og meget oprørende manuskript, som Kim Fupz Aakeson har begået, og det er fantastisk, at det er en instruktør som Katrine Wiedemann, der skal prøve kræfter med det. Filmen rummer både en grusom udnyttelse og en stor kærlighed, der forandrer alt. Jeg er umådelig spændt på det færdige resultat," fortæller filmkonsulent Steen Bille, der har støttet filmen.

"Viceværten" produceres af Ib Tardini og Vinca Wiedemann for Zentropa. Kim Fupz Aakeson har skrevet manuskript.

"Viceværten" har et samlet budget på kr. 12.500.000. Det Danske Filminstitut har støttet med kr. 6.930.000.

Premieren er fastsat til oktober 2011.