Kim Leona ny konsulent for spillefilm

Det Danske Filminstituts bestyrelse har netop ansat Kim Leona som ny konsulent for spillefilm.

Det Danske Filminstituts bestyrelse har netop ansat Kim Leona som ny konsulent for spillefilm.

Kim Leona er uddannet manuskriptforfatter på Den Danske Filmskole i 1997 og har blandt andet skrevet manuskript til Per Flys trilogi "Bænken", "Arven" og "Drabet". Kim Leona har fungeret som underviser og konsulent og modtaget en række priser for sit arbejde. Siden 2007 har Leona været ansat som projektredaktør på talentudviklingsordningen New Danish Screen.

Områdedirektør for Produktion & Udvikling på DFI, Claus Ladegaard, siger om ansættelsen:

"Kim Leona har leveret manuskripter til en række markante film, og hun har på New Danish Screen vist stor styrke og lydhørhed i samarbejdet med ansøgerne. Hun har et skarpt blik for kvalitet, og hendes erfaringer og engagement vil blive en stor gevinst for Filminstituttets arbejde med udvikling af danske spillefilm i de kommende år."

Kim Leona udtaler selv: "Jeg ser udviklingen fra idé til færdig film som en undersøgelse med det formål at bevare materialet organisk og levende og derigennem skabe gode og vedkommende historier. Jeg glæder mig til at fortsætte dialogen med både nye og erfarne talenter i den danske filmbranche."

Kim Leona fratræder sin stilling på New Danish Screen i slutningen af oktober. Leona, der afløser Molly Malene Stensgaard, tiltræder 1. november 2010.