Kirsten Dunst: Bedste skuespiller i Cannes

Kirsten Dunst modtog Cannes Festivalens pris som bedste kvindelige skuespiller for sin hovedrolle i Lars von Triers "Melancholia".

Lars von Triers "Melancholia" vandt søndag den 22. maj prisen for bedste kvindelige skuespiller. Den amerikanske skuespiller Kirsten Dunst, der har filmens store kvindelige hovedrolle, var til stede ved afslutningsgallaen og modtog prisen.

Lars von Trier har skabt ivrig debat i Cannes med sine udtalelser, der efterfølgende kostede ham en bortvisning. Det har åbenbart ikke forhindret juryen i at lade sig gribe af von Triers film og Kirsten Dunsts skuespil. Skuespillleren kommenterede dette ved prisoverrækkelsen med udbrudet "What a week!" og takkede festivalen for, at filmen havde fået lov at blive i konkurrencen.

Det er tredje gang en skuespiller i en af von Triers film modtager prisen. I 2000 modtog den islandske sangerinde Björk den for "Dancer in the Dark", der samtidigt vandt Guldpalmen, og i 2009 modtog Charlotte Gainsbourg prisen for sin rolle i "Antichrist". Samme Gainsbourg spiller den anden hovedrolle i "Melancholia".

"Melancholia" er produceret af Meta Louise Foldager og Louise Vesth for Zentropa med støtte fra Det Danske Filminstitut. Filmen har dansk premiere torsdag den 26. maj.

Læs Per Juul Carlsens store interview med von Trier i FILM #72: Det eneste formildende er, at Jorden går under