Klar til optagelse!

FILMUNDERVISNING. Station Next byder fra 2. december skoleelever fra hele landet indenfor i et nyt univers på webbet, Filmlinjen.dk, hvor man kan prøve kræfter med filmproduktion og få hjælp og råd fra kvalificerede faglærere og professionelle filmfolk.

Hvad gør en skolelærer, som gerne vil give sin klasse et indblik i, hvordan film bliver til, og hvordan man selv går i gang med at producere en film? Et nyt website, Filmlinjen.dk, kan give folkeskole- og gymnasieelever et større kendskab til de medier, der i tiltagende grad dominerer vores verden.

Filmlinjen.dk rummer viden og hjælp, så man kan gå i gang med et større produktionsforløb over flere dage uden at have forhåndsviden. Der er forklaringer på, hvordan man arbejder professionelt i filmbranchen, og samtidig vejledning til, hvordan et større eller mindre hold elever kan gribe en filmproduktion an.

Stofområdet er stort, og man finder f.eks. viden om, hvordan man får ideer til og skriver et manuskript, hvordan man laver et hold, hvor alle har deres særlige ansvar i produktionen, hvordan man deler scener op i mindre optagelser og laver billedindstillinger, hvordan man klipper og lægger lyd på osv.

Websitet anvender tekster, analysemateriale, skitser og videoguides, hvor professionelle filmfolk guider holdet og de enkelte deltagere på holdet med deres specifikke opgaver gennem processen, indtil filmen kan lanceres på internettet.

Filmundervisning for alle

Selve undervisningsdelen henvender sig til elever fra 7. klasse og opefter, men alle kan lære noget og bruge Filmlinjen.dk som projektstyringsredskab. Det hele er gratis at benytte, og det kræver ikke andet end en computer og et kamera.

For lærere er der grundige vejledninger i at bruge materialet til undervisning.

Filmlinjen.dk, der er støttet af Nordea-fonden, Det Danske Filminstitut, Nordisk Film Fonden og Undervisningsministeriets tips- og lottomiddelpulje, byder velkommen indenfor fra den 2. december, hvor Station Next fejrer sit 10-års-jubilæum.

Filmlinjen.dk