Klara Grunning-Harris bliver ny filmkonsulent på DFI

Det Danske Filminstituts bestyrelse har netop ansat Klara Grunning-Harris som ny konsulent for kort- og dokumentarfilm.

Klara Grunning-Harris er vokset op i Lund i Sverige, har studeret kunst i Paris og flyttede i 1993 til San Francisco, hvor hun tog afgang i filmproduktion på The Academy of Art University i 1997. Siden da har Klara Grunning-Harris fungeret som uafhængig producer, instruktør, konsulent, fotograf og projektleder – siden 1999 for ITVS, Independent Television Service i San Francisco, hvor hun ledede opbygningen af afdelingen for international koproduktion. Klara Grunning-Harris har desuden stået i spidsen for norske KUDOS Family, hvis ambition er at være førende i distribution på alle medieplatforme, og haft sit eget produktionsselskab Hell in a Handbasket.

Områdedirektør for Produktion & Udvikling på DFI, Claus Ladegaard, siger om ansættelsen:

"Vi er meget glade for at kunne ansætte Klara Grunning-Harris som ny konsulent. Klara Grunning-Harris har stor international erfaring, når det handler om at udvikle, finansiere, producere og distribuere dokumentarfilm. Hun kommer med friske øjne og internationalt udsyn og vil kunne styrke den meget positive udvikling, der for øjeblikket kendetegner dansk dokumentarfilm."

Klara Grunning-Harris udtaler: "I løbet af de seneste år har jeg haft flere samarbejder med Det Danske Filminstitut, og jeg har stor respekt for Filminstituttets mission og måde at forvalte filmstøtten på. Jeg vil elske at gøre mit til at placere dansk dokumentarfilm endnu stærkere på det globale filmlandkort med markante projekter, der giver genlyd verden over."

Klara Grunning-Harris afløser Michael Haslund-Christensen og tiltræder 15. september 2010.