Klovn betaler støtten tilbage

ØKONOMI. "Klovn – the Movie" ser ud til at blive den første danske film siden "Italiensk for begyndere", der betaler hele sin filmstøtte tilbage.

Casper Christensen og Frank Hvams pinligheder i Jylland har været en historisk publikumssucces. Økonomisk har filmen også klaret sig så godt, at den nu begynder at betale sin filmstøtte tilbage til staten.

I alt har "Klovn – the Movie" betalt 3.652.778 kr. tilbage ud af en samlet støtte på 4.900.000. Det forventes, at filmen vil tjene nok til at betale det samlede støtte-beløb tilbage inden for de næste år.

Tilbage-betaling

Når en films producent har tjent sine investeringer hjem plus 15 % begynder de, at dele overskuddet med andre investorer som tv-stationer og senere også med Filminstituttet.

De tilbagebetalte støttemidler bliver brugt til at støtte nye projekter.  

Hvis det sker, er det første gang siden 2002, hvor "Italiensk for begyndere" to år efter premieren havde betalt hele sin støtte tilbage. Lone Scherfigs Dogme-film var støttet med 3.220.000 kr.

Klown

"Klovn – the Movie" – eller "Klown", som den er kommet til at hedde i USA – har amerikansk premiere 27. juli, men filmen bliver allerede nu vist for en udvalgt skare i Guds eget land. Der går rygter om, at "Simpsons" skaber Matt Groening vil være blandt gæsterne til en lukket visning i Los Angeles. Samme Matt Groening har netop fortalt i et interview til tv-sitet Zap2it, at han har bestilt hele tv-serien på dvd.

Warner Brothers og Todd Phillips, produceren bag bl.a. "Tømmermænd i Las Vegas", er ved at give filmen nyt liv i form af en amerikansk genindspilning.

Amerikansk Green Band Trailer

Tags: Klovn