Klovn for livet

DOKUMENTAR. Gennem latter og tårer kan man opleve det helt særlige forhold, der opstår mellem hospitalsklovnen Angus og 6-årige Tobias i "Klovn for livet".

Ida Grøns "Klovn for livet" bliver vist på TV2 fra torsdag den 22. september og på Filmstriben fra fredag den 23. september. Dokumentarfilmen følger det venskab, som opstår mellem hospitalsklovnen Angus og den 6-årige Tobias, der er ramt af kræft.

Kræftsygdommen neuroblastom, har ramt Tobias. Selvom 80 procent af kræftsyge børn overlever i dag, giver Tobias' kræftsygdom ham kun små overlevelseschancer. I to år har Ida Grøn fulgt det smertefulde behandlingsforløb, hvor Angus får en betydningsfuld rolle for Tobias' livslyst og velværd.

Dokumentaren giver indblik i livet som hospitalsklovn, når Ewan MacKinnon trækker i klovnetøjet for at opmuntre på Skejby Sygehus børnekræftafdeling.

Somme tider mærker Angus håbløsheden, f.eks. når han må sige farvel til børn, han har lært at kende godt. I tilfældet med Tobias, er der heldigvis mange positive stunder, når de to opbygger deres egen lille verden med leg og humor i kampen mod kræften.

Filmen er produceret af Signe Byrge Sørensen og Anne Köhncke, Final Cut for Real Apsmed med støtte fra Det Danske Filminstitut

Læs mere om De Danske hospitalsklovne