Knallerthjerter

Efter den hæsblæsende "Vesterbro" (2007) troede Michael Noer egentlig, at han havde fået nok af at lave film om ungdommelig vildskab og druk, i hvert fald for en tid. Men så gjorde hans produktionsleder ham opmærksom på en bande af følsomme og fandenivoldske knallertkørende knægte på Fyn. Resultatet er blevet den på alle måder overskridende "De vilde hjerter", en slags "Sidste nat med kliken" møder Jackass i roadmovie-format, tilsat en knivspids Carl-Mar Møller.

Vilde Hjerter
"De vilde hjerter". Foto: Thomas Gerhardt

 

AF LARS MOVIN

Det var en tydeligt lettet Michael Noer, der gik på scenen i Ebeltoft efter visningen af hans spritnye film, "De vilde hjerter", en dokumentarisk roadmovie om tolv unge mænd fra Fyn, der som en slags kombineret troskabsed, manddomsprøve og eventyr beslutter at køre de 1.300 kilometer fra Odense til Pommern i Polen - på knallert. Filmen var kort forinden trukket ud af computeren, den manglede stadig grafik og diverse former for effekter og teknisk efterbearbejdning, og inden screeningen havde den kun været set af ganske få andre end de involverede.

Bonding via overskridelse

Men "De vilde hjerter" stod distancen over for den forsamlede flok af kolleger, i hvert fald at dømme efter reaktionerne undervejs og de efterfølgende kommentarer. Og der er da også rigeligt at reagere på i Noers film. Drengebanden De vilde hjerters samvær handler i høj grad om bonding via overskridelse. Som det kitschede navn antyder, er der en god portion ironi involveret. Det fremgår, at idéen om at køre på knallert (selv om medlemmerne er i tyverne) er inspireret af fædrenes generation, som kørte på knallert i 1970