Kollektivet til Toronto

TORONTO. Thomas Vinterbergs "Kollektivet" er udtaget til Toronto International Film Festival, hvor filmen får officiel visning i festivalens Special Presentation-sektion. 

"Kollektivet" solgte tidligere på året over 300.000 biografbilletter herhjemme. Senere blev filmen udtaget til hovedkonkurrencen på filmfestivalen i Berlin, hvor Trine Dyrholm fik en Sølvbjørn i kategorien Bedste Kvindelige Skuespiller for sin præstation som Anna.

Nu er "Kollektivet" udtaget til Special Presentation på den 41. udgave af Toronto International Film Festival, der løber fra 8. til 18. september.

Filmen handler om akademikerparret Erik og Anna, der sammen med datteren Freja etablerer et kollektiv i Eriks store kasse af en villa i Hellerup. Med familien som fortællingens midtpunkt, inviteres vi ind i drømmen om et ægte kollektiv. Vi er med til husmøderne, middagene og festerne. Det er venskab, kærlighed, familie og fællesskab under samme tag, indtil en jordrystende forelskelse sætter fællesskabet og kollektivet på den ultimative prøve. "Kollektivet" er et portræt af en hel generation. Filmen er en kærlighedserklæring til en generation af idealister og drømmere, der for længst er vågnet op til virkeligheden.

Udover udtagelsen til Toronto kan Zentropa og Thomas Vinterberg glæde sig over, at "Kollektivet" er solgt til store dele af verden, bl.a. Storbritannien, Tyskland, Frankrig, Italien, Spanien, Portugal, Benelux-landene, Østrig, Grækenland, Rumænien, Polen, Korea, Kina, Hong Kong, Taiwan, Rusland, Israel, Tyrkiet, Columbia og Brasilien.

Manuskriptet til "Kollektivet" er skrevet af Thomas Vinterberg og Tobias Lindholm baseret på teaterstykket "Kollektivet" af Thomas Vinterberg og Mogens Rukov. Sisse Graum Jørgensen og Morten Kaufmann har produceret for Zentropa i samarbejde med Toolbox Film med produktionsstøtte fra Det Danske Filminstituts konsulentordning. Desuden støtter DR TV og en række internationale samarbejdspartnere. Nordisk Film Distribution er distributør, og det internationale salg varetages af TrustNordisk.