Kommende spillefilm

Tag min hånd / 27. januar

Alt kører for Maja. Hun bliver snart forfremmet til overlæge og bor sammen med sin mand, Claes, og teenagesønnen Magnus i et skønt hus, der snart får en flot dyr tilbygning. Det kommer som et chok, da Claes meddeler, at han vil skilles, og foreslår, at Maja lige logger ind på borgerservice.dk og vælger rubrikken 'straksskilsmisse'. Tryghedselskende Maja er i frit fald og forsøger at genvinde styringen over sit liv, og hun kaster sig ud på gyngende grund med en skrantende økonomi, en 20 år yngre elsker og en teenagesøn i problemer.

Instruktør Lars Kaalund Manuskript Morten Dragsted Producent Deluca Film Genre Komedie 

Vildmænd / 3. februar 2022

Martin er skredet fra det hele. Til Norge. For at bo i naturen og jage sin egen føde. Som en rigtig vildmand. Men da hashsmugleren Musa pludseligt dukker op nær hans lejr – blødende og forslået efter et biluheld – bliver Martins selvrealiseringsprojekt vendt på hovedet. Snart er det umage makkerpar på flugt gennem barske fjelde, med norsk politi, Musas rivaler og Martins intetanende hustru lige i hælene.

Instruktør Thomas Daneskov Mikkelsen Manuskript Thomas Daneskov Mikkelsen, Morten Pape Producent Nordisk Film Spring Genre Komedie

Du som er i himlen / 10. februar

Et døgn i slutningen af 1800-tallet forandrer den 14-årige Lises liv for altid. Hun er den ældste i en stor søskendeflok og skal som den første i familien i skole, fuld af håb og tro på livet. Men da hendes mor går i fødsel, viser det sig hurtigt, at noget er galt. Som natten trænger sig på og fødslen intensiveres, må Lise forberede sig på, at den dag, der startede i barndom, kan slutte med, at hun bliver kvinden i huset.

Instruktør Tea Lindeburg Manuskript Tea Lindeburg Producent Motor Genre Drama

Robotbror / 10. februar

I en nær fremtid er klimaproblemerne løst. Alt er lyst og grønt og dejligt - og alle børn har tilmed deres egne menneskelignende robotter, der følger dem rundt som personlige assistenter. 11-årige Alberte har til gengæld en virkelig forældet én af slagsen – Robbi, som mest af alt ligner en forvokset bamse. Og hun mobbes i skolen af samme grund. Men hendes popularitet vender, da hun i fødselsdagsgave får den nyeste humanoid-model på markedet. Efterhånden begynder Alberte at føle en ægte forbindelse til robotten – men kan man overhovedet være venner med en robot?

Instruktør Frederik Nørgaard Manuskript Jacob Tingleff, Frederik Nørgaard Producent Nimbus Film Genre Børnefilm

Rose / 24. februar

I sensommeren 1997 ankommer Ellen og hendes mand Vagn på en institution i Nordjylland, for at hente Ellens sindslidende søster Inger. Sammen skal de på en planlagt kulturrejse til Paris med en busfuld af forventningsfulde nordjyske borgere. Iblandt de rejsende er overlæreren Skelager, som hurtigt gør sig selv til forkæmperen imod det anormale, men hans nervøse søn Christian opbygger et venskab med Inger, som kun bliver stærkere i takt med de nærmer sig Paris. Men Inger har en skjult dagsorden, og inddrager Ellen, Vagn og Christian i kæde af begivenheder, der styrer væk fra den guidede tour og fører til selvopdagelse, konflikt og forsoning.

Instruktør Niels Arden Oplev Manuskript Niels Arden Oplev Producent Nordisk Film Genre Drama

Ingen kender dagen / 3. marts

Foto: Anders Nydam

Maja er gravid og oplever pludselig, at hun ikke stoler på faren til sit barn. Den unge Emil er ved at forme sin identitet, og kommer med sin grænsesøgende adfærd måske, til at give for meget af sig selv. Eva står på sit arbejde overfor en særpræget opgave, der kræver at hun giver afkast på sin egen etik og moral. 8-årige Laura er på tur med sin udfordrede mor, som har svært ved at skelne virkelighed fra fantasi. Adam lever et liv fyldt med løgne, og må omsider face konsekvenserne af dette.

Instruktør Annette K. Olesen Manuskript Maren Louise Käehne Producent Nimbus Film Genre Drama

Hvidstengruppen - de efterladte / 10. marts

Vi følger Tulle Fiil og hendes søster Gerda, der dømmes til rædslerne i et tysk fængsel. Deres far, bror og Tulles mand er alle blevet henrettet. Tulle må nu efterlade sit barn, Gulle på et år, hos sin mor Gudrun, der hjemme på kroen i Hvidsten kæmper en brav kamp for at få sine døtre hjem, inden nazisterne udsletter alle fangerne som hævn for nederlaget.

Instruktør Anne-Grethe Bjarup Riis Manuskript Torval Lervad  Producent Regner Grasten Film Genre Historisk drama

Speak No Evil / 17. marts

Foto: Erik Molberg

Bjørn, Louise og deres datter Agnes møder på en ferie i Toscana det hollandske par Karin og Patrick, der har deres søn Abel med. De to familier har fantastisk kemi, og da Bjørn og Louise tre måneder senere på en kold efterårsdag bliver inviteret til deres landsted i Holland, tøver de i første omgang, men siger hurtigt ja tak – for hvad er det værste, der kan ske? Den gode stemning fra Italien er imidlertid forsvundet, og danskerne oplever fra start en grænseoverskridende opførsel, hvor alle deres sociale spilleregler bliver udfordret. Men hvor meget er de villige til at finde sig i? Hvor lang tid går der, før den høflige facade krakelerer? Og er det i virkeligheden dem selv, der er noget i vejen med?

Instruktør Christian Tafdrup Manuskript Christian Tafdrup, Mads Tafdrup Producent Profile Pictures Genre Psykologisk gyser

Krummerne - Det er svært at være 11 år

Familien skal komme hinanden ved, så Krumme foreslår skærmfri uge så han slipper for at blive drillet henne i skolen for sin gamle mobiltelefon. Hans far kommer med en kasse med sine barndomsbøger, ’Kim-bøgerne’ og et detektiv sæt. Krumme sluger Kim bøgerne råt, og starter, som Kim, et detektivbureau med sin ven Tom. Da mestertyvene Tina og Jeff dukker op med den stjålne diamant fra Nationalmuseet, beslutter Krumme sig for at opklare det store diamanttyveri.

Instruktør Michael Asmussen Manuskript Regner Grasten Producent Regner Grasten Film

Intet / 24. marts

I starten af 8.klasse konstaterer Pierre Anthon at tilværelsen er meningsløs og flytter op i et træ. Der opstår en eksistentiel krise blandt hans klassekammerater. De beslutter sig for at samle deres mest værdifulde ejendele i en dynge af mening, der skal overbevise Pierre Anthon om, at han har uret og bør komme ned fra træet. En farlig, foruroligende og kontroversiel undersøgelse af hvad der skaber mening er begyndt.

Instruktør Trine Piil, Seamus Macnally Manuskript Trine Piil Producent Film & Lydholm Genre ‘coming-of-age-drama-thriller’

Miss Viborg / 7. april

I en jysk provinsby er der tilsyneladende intet nyt under solen. Førtidspensionisten og tidligere skønhedsdronning, Solvej, lever helt isoleret med vante rutiner og dyrkning af gamle knuste drømme. På sin pensionistknallert tøffer hun rundt med hunden, Poul Reichhardt, og supplerer førtidspensionen med salg af sine receptpligtige piller i lokalområdet. Naboens datter, den rodløse og grænsesøgende, 17-årige Kate, aner ikke hvad hun skal stille op med sig selv og sit liv, og i et anfald af kedsomhed bryder hun ind i nabolejligheden, men overraskes af Solvej. Nu begynder et spil om, hvem der snyder hvem, men der opstår også et uventet venskab. Måske har livet mere at byde på for begge, hvis de bare tør.

Instruktør Marianne Blicher Manuskript Marianna Blicher, Rasmus Birch Producent Snowglobe Film Genre Drama 

Natten har øjne / 21. april

Maja var engang en lovende skuespillerinde. Nu gentager hun sin rolle fra en gammel TV-julekalender – ikke i fjernsynet, men i storcentre og biblioteker. Så da hun falder pladask for Leah, en ung, jødisk kvinde fra London, får hun endelig nyt mod på livet og håbet blomstrer. Men da Leah får et mystisk anfald, frygter Maja at deres hæsblæsende romance må slutte – og vælger i stedet at følge med Leah tilbage til hendes hjem i det ortodokse jødiske kvarter Stamford Hill i London. Her møder hun Leahs mor, Chana, som oprindeligt selv er fra Danmark. Chana er en dominerende og hemmelighedsfuld kvinde, der er både reserveret og skeptisk overfor Maja, som dog alligevel forsøger at gøre et godt indtryk – indtil hun langsomt indser, at noget er helt galt… 

Instruktør  Gabriel Bier Gislason Manuskript Gabriel Bier Gislason Producent  Nordisk Film Production Genre Drama

De forbandede år 2 / 21. april

Familien Skov er splittet. Den unge Aksel, der har tilsluttet sig modstandsbevægelsen, er gået under jorden og fra at være en idealistisk amatør, udvikler han sig til at blive en hårdkogt partisan. Karl kæmper for sin forretning på sværere og sværere betingelser, og da samlingsregeringen kollapser, er han pludselig uden politisk opbakning og må tage alle forbehold for at sikre en fremtid for familien - også på den anden side af krigen. Det sætter forholdet til Eva under pres. Hun har hele tiden har haft svært ved sin mands samarbejde med besættelsesmagten.

Instruktør Instruktør Anders Refn Manuskript Flemming Quist Møller Producent Space Rocket Nation Genre Drama

Esthers orkester / 2. juni

For den midaldrende Thomas har livet altid været noget, der skulle pareres. Thomas får dog hverdagen vendt på hovedet, da konen Esther dør. Som familiefar og mand må Thomas nu holde fatningen, hente sine døtre og manøvrere rundt i, hvad der for alle andre blot er en helt almindelig, travl hverdag. I bakspejlet gennemlever Thomas dagen, hvor han møder Esther for første gang. To skæbnesvangre døgn flettes sammen: Begge uperfekte, uforudsigelige og smukke på deres helt egen måde. Thomas konfronteres i disse to døgn med tiden, kærligheden og døden – tre uforenelige størrelser, som ikke kan afværges.

Instruktør Alexander Bak Sagmo Manuskript Troels Engelbrecht, Alexander Bak Sagmo Producent New Tales Genre Drama

Resten af livet / 7. juli

Da Egon og Maren mister deres voksne søn, bliver de to forældre og søsteren Line, kastet ud i en dyb krise. Alt bliver med ét forandret og de tre skal nu forsøge at finde tilbage til livet.

Instruktør Frelle Petersen Manuskript Frelle Petersen Producent Zentropa Entertainments Genre Drama

Lille Allan / 28. juli

I en ellers trist og ensom sommerferie i Urbanplanen bliver den indadvendte dreng, Lille Allan (11), overtalt til at agere menneskelig antenne for sin gamle UFO-besatte nabo Helge. Da det tankelæsende rumvæsen, Maiken, nødlander hos dem, og de skal have hende hjem, opstår der pludselig et venskab, som Allan ikke vil undvære. Men de er ikke de eneste, der vil have fat i Maiken. En gal samler er også på sporet, og vil have svar på det store spørgsmål: “Er der liv i rummet, og kan det udstoppes?”

Instruktør Amalie Næsby Fick Manuskript Thomas Porsager, Amalie Næsby Fick Producent Nordisk Film Genre Børnefilm

Alle for fire / 11. august

 

Alt ånder fred og idyl hos brødrene Timo og Ralf. De hænger ud med deres gamle ven Martin, der har lagt sin fortid som politimand bag sig og har fået job i hospitalsvæsenet. Timo er flyttet ind hos kæresten Lonnie igen, og hans og Ralfs små kup kører som smurt. Lige indtil den dag Timo opdager, at Lonnies fremtidsplaner ikke involverer ham længere! Timo får nu brug for alle kneb - og i særdeleshed Ralf og Martin, hvis han skal vinde Lonnie tilbage. Det bliver deres mest dumdristige kup nogensinde.

Instruktør Rasmus Heide Manuskript Mick Øgendahl, Rasmus Heide Producent Nordisk Film Genre Komedie

Kontakt

Anders Budtz-Jørgensen
andersbj@dfi.dk