Kommende spillefilm

Krummerne - det er svært at være 11 år / 16. december

Skærmen fylder meget i hverdagen hos familien Krumborg. Mor synes, at familien skal komme hinanden ved. Krumme foreslår skærmfri uge, så han slipper for at blive drillet henne i skolen for sin gamle skodmobil. Men hvad skal man så lave? Sammen med Vicevært Svendsen finder familien en gammel papkasse med blandt andet Kim-bøger, en togbane, en politiuniform til børn og et detektivsæt. Krumme sluger Kim-bøgerne råt og starter et detektivbureau med sin ven Tom. Da mestertyvene Tina og Jeff dukker op med den stjålne diamant fra Nationalmuseet, beslutter Krumme sig for at opklare det store diamanttyveri. Men det går ikke så let som i Kim-bøgerne, for det er nemlig svært at være 11 år, når man også vil vinde Yrsas hjerte.

Instruktør Michael Asmussen Manuskript Søren Frellesen, Torval Lervad  Producent Regner Grasten Film Genre Familiefilm

Hvidstengruppen - de efterladte / 25. december

Vi følger Tulle Fiil og hendes søster Gerda, der dømmes til rædslerne i et tysk fængsel. Deres far, bror og Tulles mand er alle blevet henrettet. Tulle må nu efterlade sit barn, Gulle på et år, hos sin mor Gudrun, der hjemme på kroen i Hvidsten kæmper en brav kamp for at få sine døtre hjem, inden nazisterne udsletter alle fangerne som hævn for nederlaget.

Instruktør Anne-Grethe Bjarup Riis Manuskript Torval Lervad  Producent Regner Grasten Film Genre Historisk drama

Du som er i himlen / 6. januar 2022

Et døgn i slutningen af 1800-tallet forandrer den 14-årige Lises liv for altid. Hun er den ældste i en stor søskendeflok og skal som den første i familien i skole, fuld af håb og tro på livet. Men da hendes mor går i fødsel, viser det sig hurtigt, at noget er galt. Som natten trænger sig på og fødslen intensiveres, må Lise forberede sig på, at den dag, der startede i barndom, kan slutte med, at hun bliver kvinden i huset.

Instruktør Tea Lindeburg Manuskript Tea Lindeburg Producent Motor Genre Drama

Tag min hånd / 20. januar 2022

Alt kører for Maja. Hun bliver snart forfremmet til overlæge og bor sammen med sin mand, Claes, og teenagesønnen Magnus i et skønt hus, der snart får en flot dyr tilbygning. Det kommer som et chok, da Claes meddeler, at han vil skilles, og foreslår, at Maja lige logger ind på borgerservice.dk og vælger rubrikken 'straksskilsmisse'. Tryghedselskende Maja er i frit fald og forsøger at genvinde styringen over sit liv, og hun kaster sig ud på gyngende grund med en skrantende økonomi, en 20 år yngre elsker og en teenagesøn i problemer.

Instruktør Lars Kaalund Manuskript Morten Dragsted Producent Deluca Film Genre Komedie 

Lille Allan / 3. februar 2022

I en ellers trist og ensom sommerferie i Urbanplanen bliver den indadvendte dreng, Lille Allan (11), overtalt til at agere menneskelig antenne for sin gamle UFO-besatte nabo Helge. Da det tankelæsende rumvæsen, Maiken, nødlander hos dem, og de skal have hende hjem, opstår der pludselig et venskab, som Allan ikke vil undvære. Men de er ikke de eneste, der vil have fat i Maiken. En gal samler er også på sporet, og vil have svar på det store spørgsmål: “Er der liv i rummet, og kan det udstoppes?”

Instruktør Amalie Næsby Fick Manuskript Thomas Porsager, Amalie Næsby Fick Producent Nordisk Film Genre Børnefilm

Alle for fire / 3. februar 2022

Skuespillere Jon Lange, Mick Øgendahl og Anders W. Berthelsen med instruktør Rasmus Heide. Foto: Theis Emil Christensen

Ralf laver småkup med broren Timo. Da Timo finder ud af, at kæresten Lonnie har i sinde at forlade ham, sætter han alt ind på ét sidste, dumdristigt kup med Ralf og vennen Martin.

Instruktør Rasmus Heide Manuskript Mick Øgendahl, Rasmus Heide Producent Nordisk Film Genre Komedie

Robotbror / 10. februar

I en nær fremtid er klimaproblemerne løst. Alt er lyst og grønt og dejligt - og alle børn har tilmed deres egne menneskelignende robotter, der følger dem rundt som personlige assistenter. 11-årige Alberte har til gengæld en virkelig forældet én af slagsen – Robbi, som mest af alt ligner en forvokset bamse. Og hun mobbes i skolen af samme grund. Men hendes popularitet vender, da hun i fødselsdagsgave får den nyeste humanoid-model på markedet. Efterhånden begynder Alberte at føle en ægte forbindelse til robotten – men kan man overhovedet være venner med en robot?

Instruktør Frederik Nørgaard Manuskript Jacob Tingleff, Frederik Nørgaard Producent Nimbus Film Genre Børnefilm

Rose / 24. februar

I sensommeren 1997 ankommer Ellen og hendes mand Vagn på en institution i Nordjylland, for at hente Ellens sindslidende søster Inger. Sammen skal de på en planlagt kulturrejse til Paris med en busfuld af forventningsfulde nordjyske borgere. Iblandt de rejsende er overlæreren Skelager, som hurtigt gør sig selv til forkæmperen imod det anormale, men hans nervøse søn Christian opbygger et venskab med Inger, som kun bliver stærkere i takt med de nærmer sig Paris. Men Inger har en skjult dagsorden, og inddrager Ellen, Vagn og Christian i kæde af begivenheder, der styrer væk fra den guidede tour og fører til selvopdagelse, konflikt og forsoning.

Instruktør Niels Arden Oplev Manuskript Niels Arden Oplev Producent Nordisk Film Genre Drama

Ingen kender dagen / 3. marts

Foto: Anders Nydam

Maja er gravid og oplever pludselig, at hun ikke stoler på faren til sit barn. Den unge Emil er ved at forme sin identitet, og kommer med sin grænsesøgende adfærd måske, til at give for meget af sig selv. Eva står på sit arbejde overfor en særpræget opgave, der kræver at hun giver afkast på sin egen etik og moral. 8-årige Laura er på tur med sin udfordrede mor, som har svært ved at skelne virkelighed fra fantasi. Adam lever et liv fyldt med løgne, og må omsider face konsekvenserne af dette.

Instruktør Annette K. Olesen Manuskript Maren Louise Käehne Producent Nimbus Film Genre Drama

Miss Viborg / 10. marts

Foto: Martin Munch

I en jysk provinsby er der tilsyneladende intet nyt under solen. Førtidspensionisten og tidligere skønhedsdronning, Solvej, lever helt isoleret med vante rutiner og dyrkning af gamle knuste drømme. På sin pensionistknallert tøffer hun rundt med hunden, Poul Reichhardt, og supplerer førtidspensionen med salg af sine receptpligtige piller i lokalområdet. Naboens datter, den rodløse og grænsesøgende, 17-årige Kate, aner ikke hvad hun skal stille op med sig selv og sit liv, og i et anfald af kedsomhed bryder hun ind i nabolejligheden, men overraskes af Solvej. Nu begynder et spil om, hvem der snyder hvem, men der opstår også et uventet venskab. Måske har livet mere at byde på for begge, hvis de bare tør.

Instruktør Marianne Blicher Manuskript Marianna Blicher, Rasmus Birch Producent Snowglobe Film Genre Drama 

Gæsterne / 17. marts

Foto: Erik Molberg

På en ferie i Toscana bliver en dansk og hollandsk familie venner. Måneder senere modtager danskerne en uventet invitation til at besøge hollænderne i deres hus. Men det som skulle have været en hyggelig weekend, tager dog en ubehagelig drejning, da det viser sig, at hollænderne slet ikke er dem, de udgiver sig for at være.

Instruktør Christian Tafdrup Manuskript Christian Tafdrup, Mads Tafdrup Producent Profile Pictures Genre Gyser

 

Vildmænd / afventer ny dato

Martin er skredet fra det hele. Til Norge. For at bo i naturen og jage sin egen føde. Som en rigtig vildmand. Men da hashsmugleren Musa pludseligt dukker op nær hans lejr – blødende og forslået efter et biluheld – bliver Martins selvrealiseringsprojekt vendt på hovedet. Snart er det umage makkerpar på flugt gennem barske fjelde, med norsk politi, Musas rivaler og Martins intetanende hustru lige i hælene.

Instruktør Thomas Daneskov Mikkelsen Manuskript Thomas Daneskov Mikkelsen, Morten Pape Producent Nordisk Film Spring Genre Komedie

Kontakt

Anders Budtz-Jørgensen
andersbj@dfi.dk