Kommende film og spil

Synkefri / 30. november

I 1981 forliser den synkefri redningsbåd RF2 under en redningsaktion ved Hirtshals Havn, og ni mænd mister livet. Da myndighederne placerer ansvaret for ulykken hos styrmanden på båden, sætter hans søn Henrik sig for at efterforske ulykkens egentlige årsag for at rense sin fars navn. I sin jagt på sandheden skal Henrik kæmpe mod byens fiskere, som frygter, at ulykken vil koste arbejdspladser, og mod myndighederne, der for alt i verden vil undgå en offentlig skandale. Alt imens truer sorgen med at splitte Henriks familie.

Instruktør Christian Andersen
Manuskript Christian Andersen, Martin Strange-Hansen
Medvirkende Sylvester Byder, Johanne Louise Schmidt, Sofie Torp, Iben Dorner
Producer Hanna Rosland, Jesper Jørgensen, Kim Magnusson
Producent Wasabi Film
Distributør Scandinavian Film Distribution

Nattevagten – Dæmoner går i arv / 14. december

Det, der skete i kælderen på Retsmedicinsk Institut for knap 30 år siden, er aldrig blevet glemt, og det er ikke tilfældigt, at Emma har taget jobbet som nattevagt netop det sted, hvor den psykopatiske seriemorder, Kommissær Wörmer, forsøgte at dræbe hendes forældre. Siden dengang har de været hjemsøgte af erindringen om den nat, og med denne fortielse er Emma vokset op og har arvet forældrenes traume. Emma beslutter sig for at udrede, hvad der egentlig skete dengang med Wörmer. Hun får iværksat et uautoriseret møde med ham i hans isolationscelle. Men oplevelsen trækker den dømte kommissær ud af sin koma og sætter en kæde af skæbnesvangre begivenheder i gang. Nu starter et blodigt hævntogt mod alle dem, som i sin tid beseglede Wörmers skæbne.

Instruktør Ole Bornedal
Medvirkende Fanny Bornedal, Nikolaj Coster-Waldau, Kim Bodnia, Paprika Steen
Producer Thomas Heinesen
Producent Nordisk Film Production
Distributør Nordisk Film Distribution

Bedre tider / 21. december

Da de tre brødre Oscar, Karl og Lukas ved et tilfælde opdager, at deres fars bageri står overfor konkurs og at deres familiebageri er truet af lukning, rykker de sammen for at redde familiens arv og deres fars eneste glæde efter deres mors død. Deres far – den evigt optimistiske arbejdshest Vagn har dog allerede en plan. Han vil gentage sin ungdoms succes, men i stedet for at lave verdens største romkugle, vil han slå rekorden for verdens største træstamme og på den måde tjene pengene hjem. Brødrene står klar til at hjælpe deres far, mens de uundgåeligt hver især bearbejder den sorg, det var at miste deres mor for et halvt årti siden.

Instruktør Milad Avaz
Manuskript Milad Avaz
Medvirkende Sebastian Jessen, Andreas Jessen,  Ari Alexander, Lars Brygmann
Producer Misam Avaz
Producent Fortyfive Films
Distributør SF Studios

Mr. Freeman / 4. januar 2024

Da den ensomme teenager Simone indleder et online-forhold til en sød og flot ghanesisk fyr med navnet Freeman, får hun overbevist sine modstræbende forældre om, at han kan komme til Danmark og besøge dem i nogle uger. SI takt med at Simone og Freman kommer tættere på hinanden, vokser familiens modstand mod deres relation, og Simones oprør sætter gang i en lavine, som risikerer at splitte familien ad for altid.

Instruktør Mads Matthiesen
Manuskript Mads Matthiesen
Medvirkende Lina Lund Jørgensen, Daouda Keita, Mia Lyhne, Nicolas Bro
Producer Jonas Bagger
Producent Zentropa
Distributør Nordisk Film Distribution 

For evigt / 11. januar 2024

Instruktør Ulaa Salim
Manuskript Ulaa Salim
Medvirkende Simon Sears, Nanna Øland Fabricius, Halddóra Geirharosdottir, Magnus Krepper
Producer Daniel Mühlendorph
Producent Hyæne Film 
Distributør Nordisk Film Distribution 

Den grænseløse / 1. februar 2024

Rose sendes til Bornholm for at tale med Carl Mørcks gamle ven og kollega, Christian Habersaat. Men 
da han skyder sig selv for øjnene af hende til sin afskedsreception, bliver Rose kastet ud på en rejse ind i sin egen traumatiske fortid. Da nyforlovede Carl senere ankommer til øen, hvirvles han, Rose og Assad ind i en for længst lukket sag om et uhyggeligt drab på en ung, kvindelig højskoleelev. Drabet, der officielt blev skrinlagt som en trafikulykke, viser sig at kunne forbindes til den lokale politikreds og en hemmelig soldyrkende kult, hvor unge kvindelige disciple i årevis er forsvundet sporløst fra. Med livet som indsats må Carl forsøge at opklare sagen og erkende, at han ikke kan give sig hen til sit nye liv med sin forlovede, før han selv har ryddet op i sin mørke fortid.

Instruktør Ole Christian Madsen
Manuskript Jakob Weis
Medvirkende Ulrich Thomsen, Afshin Farouzi, Sofie Torp, Hedda Stiernstedt, Joachim Fjelstrup
Producer Mikael Rieks,  Malene Blenkov
Producent Nordisk Film Production.  
Distributør Nordisk Film Distribution  

Paranoia / 8. februar 2024

Efter en fest med lidt for mange shots ender Lulu på hospitalet, hvor hun i en nærdødsoplevelse får øjenkontakt med en pige. Da Lulu kommer til sig selv, er pigen væk. Herfra er intet som før! Det er som om, nogen eller noget forfølger hende. Samtidig møder hun den berygtede, men fascinerende Mads, der viser sig at kunne se ting, som ingen andre kan se. Men havde Lulu vidst, hvad der ville ske, og hvad det ville føre til, havde hun holdt sig langt væk fra Mads.

Instruktør Kari Vidø
Manuskript Birgitte Lorentzen, Henrik Kristensen Medvirkende Zoe Bryan Hertz, August Issac Carter, Maria Rossing, Rasmus Hammerich, Viola Martinsen
Producer Julie Rix Bomholt, Mia Elvstrøm Myrälf Producent SF Studios. 
Distributør SF Studios

Rom / 22. februar 2024

Gerda og Kristoffer er taget på forlænget weekendtur til Rom for at fejre deres bryllupsdag og et langt ægteskab. De skal genopleve byen, hvor Gerda som ung gik på kunstskole. Men turen går ikke helt som forventet. Da parret møder Gerdas karismatiske kunstlærer og tidligere flamme, Johannes, havner Kristoffer på sidelinjen, mens Gerda jagter sin ungdom i Roms gader og stræder.

Instruktør Niclas Bendixen
Manuskript Kristian Halken, Christian Torpe, Niclas Bendixen
Medvirkende Bodil Jørgensen, Kristian Halken, Rolf Lassgård Producer Jesper Morthorst, Andreas Hjortdal
Producent Motor
Distributør Scanbox Entertainment Danmark