Kon-Tiki ude på dvd

PREMIERE. Det Oscar-nominerede eventyrdrama, baseret på Thor Heyerdahls bog af samme navn, udkommer på dvd og Blu-ray i dag den 1. august. Filmen er en dansk koproduktion.

"Kon-Tiki" omhandler en af verdenshistoriens farligste og mest dødsforagtende ekspeditioner, og er baseret på Thor Heyerdahls bog af samme navn, der har solgt over 50 mio. eksemplarer på verdensplan og er oversat til over 70 sprog. Filmen kan købes på dvd og Blu-ray fra den 1. august.

I 1947 flød seks modige mænd ud fra en havn i Peru med kurs mod Polynesien på en primitiv balsaflåde og satte dermed deres liv på spil for en idé, som kunne ændre verdenshistorien. Anført af den unge norske forsker, Thor Heyerdahl, som i øvrigt ikke kunne svømme, gled de ud fra Perus kyst, uden moderne udstyr og kun med en langbølgeradio som kontakt til omverdenen. Mens verden holdet vejret i åndeløs spænding, navigerede de seks mand ved hjælp af stjernerne og flød 8000 km tværs over Stillehavet, med bølgerne som deres ror. Turen var en konstant og livsfarlig kamp mod naturen, der kastede sig over dem i skikkelse af orkaner, hajer og Stillehavets farligste dæmoner.

I filmen medvirker Pål Hagen, Anders Baasmo Christiansen, Jakob Oftebro, Tobias Santelmann, Odd Magnus Williamson og Gustaf Skarsgård.

Filmen havde international premiere på Toronto Film Festival 2012 og blev tidligere i år nomineret til en Oscar for Best Foreign Language Film.

"Kon-Tiki er instrueret af Joachim Rønning og Esben Sandberg, produceret af Nordisk Film Norge samt koproduceret af Henrik Zein, Lena Haugaard og Lone Korslund for Nordisk Film Danmark med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer

Kon-tiki plakat