Kongelig succes i Storbritannien

UK PREMIERE. "En Kongelig Affære", Nikolaj Arcels episke drama om Struensee, Caroline Mathilde og Christian den 7., havde britisk premiere fredag den 15. juni, og både publikum og anmeldere er begejstrede.

Efter en enkelt weekend har "En Kongelig Affære" allerede indtjent 74.000 pund, og åbningsweekenden er dermed den største nogensinde for en dansksproget film i Storbritannien.

På det amerikanske filmsite Rotten Tomatoes, der sammenholder alle engelsksprogede anmeldelser af filmen, er 20 ud af 21 anmeldere positive – de fleste af dem britiske, da filmen endnu ikke har haft amerikansk premiere. Det giver filmen en samlet score på 95 %, hvilket er usædvanligt højt og placerer den som årets 12. bedst anmeldte film.

Anmelderne i de britiske medier giver "En Kongelig Affære" tre til fire stjerner ud af fem mulige. Oversat til danske forhold, hvor der gives op til seks stjerner, svarer det til 3,5-4,5 stjerner.  

Rotten Tomatoes med statistik over anmeldelser og citater.  

"En Kongelig Affære" er produceret af Louise Vesth, Sisse Graum Jørgensen og Meta Louise Foldager for Zentropa med støtte fra Det Danske Filminstitut.