To koproducerede kortfilm EFA-nomineret

KORTFILM. Stemmeurnerne lukker den 1. december for medlemmerne af Det Europæiske Filmakademi. To af kortfilmene, der kan stemmes på er danske minor-koproduktioner.

Dansk-palestinænsiske Mahdi Fleifels Sølvbjørn-vinder "A man returned" er én af 15 kortfilm, medlemmer af det Europæiske Filmakademi stadig kan nå at kaste sin stemme på.

Med filmen tager instruktøren tilbage til flygtningelejren Ain El-Helweh i Libanon, hvor han tilbragte sine tidlige barndomsår. Denne gang følger han sin ven, der efter tre år som flygtning i Grækenland vender tilbage som heroinmisbruger.

European Film Awards

For at kunne stemme til European Film Awards skal man være medlem af Det Europæiske Akademi.

I alt 158 danske filmfolk er medlemmer af Det Europæiske Filmakademi og er dermed berettiget til at stemme.

Danmark er det land med 6. flest medlemmer kun overgået af Tyskland, Storbritannien, Italien, Frankrig og Spanien.

Der er i alt 3000 medlemmer af Det Europæiske Filmakademi.

www.europeanfilmawards.eu

www.europeanfilmacademy.org

Læs interviewet Tilbage til lejren med instruktør Mahdi Fleifel.

Filmen er en engelsk-hollandsk-dansk koproduktion.

I Am Not From Here

"I Am Not From Here" af litauiske Giedrē Žickytē og chilenske Maite Alberdi er en anden af de 15 film, der er nomineret.

Filmen handler om 88-årige Josebe. Hun ser sig selv som basker, men bor nu på plejehjem i Chile. Hun har svært ved at huske, hvor hun er, men hendes hjemland står skarpt i erindringen.

"I Am Not From Here" vandt prisen for bedste korte dokumentar på Sheffield Doc/Fest i juni måned. De to instruktører kendte ikke hinanden, da de blev sat sammen af DOX:LAB i København til at udvikle filmen.

Filmen er en chilensk-dansk-litauisk koproduktion.