Koproduktioner 2012

FILMSTØTTE. I 2012 gav Det Danske Filminstitut koproduktionsstøtte til ti kommende spillefilm. Her er et overblik over, hvilke film vi kan glæde os til.

 

Beyond Beyond

Esben Toft Jacobsen og Copenhagen Bombay følger op på den internationale festivalsucces "Den kæmpestore bjørn" med 3D-animationsbørnefilmen "Beyond Beyond" om den lille kanin Johan, som sætter ud på en fantastisk rejse for at finde sin mor. Filmen bliver produceret af Petter Lindblad for CB Sverige i samarbejde med det danske søsterselskab Copenhagen Bombay ved producer Sarita Christensen.

Filmen har modtaget koproduktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut på 1,6 millioner kroner.

Læs mere på Copenhagen Bombays hjemmeside.

 

Concrete Night

"Concrete Night" er en finsk-svensk-dansk samproduktion mellem finske Bufo Film, Plattform Produktion i Sverige og danske Magic Hour Films ApS ved Lise Lense-Møller. Pirjo Honkasalo instruerer historien om 14-årige Simo, der endnu ikke har fundet sig selv. I stedet ser han op til en storebror, der skal i fængsel om 24 timer. De to tilbringer sammen storebrorens sidste døgn i frihed, og bliver vidner til hændelser, de hellere ville have været foruden.

Niels Pagh Andersen, som i januar fik Guldbagge-prisen for bedste klipning af dokumentarfilmen "Palme", er klipper på "Concrete Night". Han arbejdede i 2004 sammen med Pirjo Honkasalo på dokumentaren "Three Rooms of Melancholia", som Lise Lense-Møller koproducerede.

Filmen har modtaget koproduktionsstøtte på 700.000 kr. fra Det Danske Filminstitut.

 

Dual

"Dual" bliver produceret i samarbejde mellem Perfo Production i Slovenien, Studio Dim i Kroatien og danske Beofilm ved Morten Kjems Juhl. Da et fly nødlander i en slovensk lufthavn, må danske Iben overnatte på et hotel, hvor hun møder den slovenske Tina. De to kvinder opdager hurtigt, at de kan opfylde et behov hos hinanden, selvom de er ude af stand til at kommunikere på samme sprog, og de udvikler en stadig tættere relation til hinanden. 

 

Musikken leveres af det danske rockband Money Cup Dress, mens Roar Skau Olsen ("Ronal Barbaren", "Frygtelig lykkelig") laver lyd-design. Danske Mia Jexen ("Den som dræber", "Klassefesten") spiller en af hovedrollerne i "Dual", der bliver instrueret af slovenske Nejc Gazvoda.

Filmen har modtaget 800.000 kr. i koproduktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut.       

Hotell

Spillefilmen "Hotell" er en samproduktion mellem svenske B-Reel og danske Nimbus Film ved Mikkel Jersin. "Hotell" er et anarkistisk psykologisk drama om en gruppe mennesker i terapi, der føler sig tvunget til at afprøve radikale metoder for at genfinde en mening med deres liv. Filmen tematiserer identitet og personlig krise i vores moderne samfund.

Svenske Lisa Langseth instruerer med Alicia Wikander ("En kongelig affære") i en af hovedrollerne og danske David Dencik i en anden hovedrolle.

Filmen har fået 800.000 kr. i koproduktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut.  

Læs mere om "Hotell".

Louder Than Bombs

Norsk-danske Joachim Trier instruerer familiedramaet "Louder Than Bombs", der er en dramatisering af fire personers oplevelse af den samme begivenhed. I filmen møder vi en far og hans to sønner, der står tilbage efter moren i familien er død.

Filmen bliver produceret i samproduktion mellem norske Motlys og danske Nimbus Film ved Bo Ehrhardt og Mikkel Jersin.

Filmen har modtaget 1 mio. kr. i koproduktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut.

 

Monica Z

Per Fly instruerer spillefilmen "Monica Z" om den svenske jazzsangerinde og skuespiller Monica Zetterlund. Filmen er en svensk-dansk samproduktion mellem svenske Stella Nova Film og danske Eyeworks Fine & Mellow ved Thomas Gammeltoft. Erik Kress er fotograf på filmen.

"Monica Z" har modtaget 2 mio. kr. i koproduktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Læs mere om "Monica Z" og se en teaser på Stella Nova Films hjemmeside.

Privatdetektiven

Spillefilmen "Privatdetektiven" er en norsk-dansk-tjekkisk samproduktion med norske Friland som hovedproducent. Filmen er en noir-inspireret fortælling om den 28-årige Robert med Downs syndrom. Fra Danmark producerer Bo Ehrhardt for Nimbus Film. Norske Bård Breien instruerer og skriver manuskript i samarbejde med danske Eske Troelstrup. Peter Henry Grant fra Danmark laver produktion design, Chris Minh Doky er komponist, og også rollelisten har et dansk islæt med Trine Juul Andersen i en birolle.

Filmen har modtaget 1,1 mio. kr. i koproduktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Rocketman

Spillefilmen "Rocketman" er en coming of age-historie om en 43-årig mand, der stadig bor hjemme hos sin mor. Han går som i søvne gennem en rutineprægede hverdag, indtil to mennesker, en sprudlende kvinde, på hans egen alder, og en ung pige, kommer ind i hans liv.

Filmen bliver instrueret af islandske Dagur Kári og produceret af det islandske produktionsselskab Blue Eyes i koproduktion med Nimbus Film ved Bo Ehrhardt og Mikkel Jersin.

Filmen har modtaget 1 mio. kr. i koproduktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Læs mere om "Rocketman".

Tourist

Spillefilmen "Tourist" handler om en familie, der er på skiferie i de franske alper, da en lavine truer de mange skiturister. Filmen er et eksistentielt psykologisk drama om hvordan, vi mennesker i ekstreme situationer reagerer anderledes, end vi og vores nærmeste forventer.

Filmen bliver instrueret af Ruben Östlund, og svenske Plattform Production producerer i koproduktion med danske Coproduction Office ApS ved producerne Philippe Bober og Katja Adomeit. Jakob Schulsinger er klipper på filmen.

Filmen har modtaget koproduktionsstøtte på 1 mio. kr. fra Det Danske Filminstitut.

 

Vi er bedst

Den svenske instruktør Lukas Moodysson instruerer spillefilmen "Vi er bedst" om tre piger, der starter et punkband i 1980'ernes Stockholm. Filmen bliver produceret af Lars Jönsson fra svenske Memfis Film og koproduceret af Marie Gade fra Zentropa.

 

Zentropa har arbejdet sammen med Memfis Film i 20 år, og de to selskaber har samarbejdet om stort set alle Lars von Triers og Lukas Moodyssons film samt film af Susanne Bier, Per Fly, Jesper W. Nielsen, Pernille Fischer Christensen, Josef Fares, Niels Arden Oplev og Nikolaj Arcel. 

"Vi er bedst" har modtaget 1,4 mio. kr. i koproduktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut.