Korsør Biograf Teater er verdens ældste

Billede til artiklen Korsør Biograf Teater er verdens ældste Korsør Biograf Teater fylder 100 år og er dermed verdens ældste fungerende biograf.

Den 25. juli fik Korsør Biograf Teater en Guinness World Record som verdens ældste biograf "still operating". Biografen drives af 35 frivillige ildsjæle, der hver måned lægger mange timers arbejde i at få Korsør Biograf Teater til at fungere som kulturelt samlingspunkt for byens borgere. De samme frivillige har i to år selv indsamlet den dokumentation i lokalhistoriske arkiver og aviser, som nu har fået Guinness til at bekræfte verdensrekorden.

Siden 1908 er der sket meget inden for filmen. Både lyd og farve er kommet til, men selv tilbage i de spæde år var der reklamer for tidens moderigtige beklædning. Da Korsør Biograf Teater åbnede, kunne man bl.a. have set Danmarks ældste reklamefilm, "Den heldige Frier".


Denne og andre historiske film er nu tilgængelige via Danmarks Nationalfilmografi, hvor der også findes biografier, fotos og plakater fra hele den danske films historie.

Korsør Biograf Teater
Danmarks Nationalfilmografi (liste over filmklip)