Kortfilm fra nær og fjern

STREAMING. Der er både psykologisk drama, spænding og mystik i de seneste kortfilm på Filmcentralen. Vi har samlet de ni nyeste, som er fra blandt andet Danmark, USA, Kroatien og Frankrig – og byder på både Lars Mikkelsen og Dar Salim blandt hovedrollerne. Se dem på Filmcentralen nu.

Void

voidFramegrab

Instr. Milad Alami, Aygul Bakanova, Danmark 2014

Lars Mikkelsen og Dar Salim har gjort sig internationalt bemærket i henholdsvis "House of Cards" og "Game of Thrones". De spiller hovedrollerne i kortfilmen "Void", der betyder "tomrum". Filmen er et psykologisk drama om to mænd, som mødes på en færge. Alt virker umiddelbart normalt, men den ene har en hemmelighed.

Se "Void" på Filmcentralen.

Skin

Skin01Foto: Vivian Daval

Instr. Cédric Prévost. Frankrig 2013

"Skin" er en lille, intens thriller, der foregår i metroen i Paris. En ung kvinde tager aftenens sidste tog. En mand stirrer på hende, og hun bliver nervøs. Da hun stiger af toget, følger han efter hende gennem de tomme metrogange, indtil hun er trængt op i en krog og må konfrontere ham.

Se "Skin" på Filmcentralen.

Mike

mike01Foto: Framegrab

Instr. Petros Silvestros. Storbritanien 2014

Kortfilmen "Mike" vandt i 2014 en sølvbjørn ved Berlin Film Festival. Filmen er et gådefuldt drama om den unge fyr Mike, der skal køre sin lillebror til frisøren. Han er irriteret over det og bliver siddende i bilen for at vente. Men det tager meget lang tid. Da Mike går ind i frisørsalonen for at kigge efter sin lillebror, møder han overraskende reaktioner.

Se "Mike" på Filmcentralen.

Moritz og Skovtrolden

moritz01Foto: Framegrab

Instr. Bryn Chainey. Tyskland 2013

"Moritz og Skovtrolden" er en film ud over det sædvanlige. Det er en fabulerende og symbolsk fortælling om drengen Moritz, der møder et mystisk væsen i skoven – et væsen, som på uforklarlig vis har forbindelse til Moritz’ syge lillebror. Filmen er for store børn og voksne og bevæger sig i grænselandet mellem fantasi og realisme.

Se "Moritz og Skovtrolden" på Filmcentralen.

Mit skjulte talent

mitskjultetalentFoto: Framegrab

Instr. Miran Miosic. Kroatien 2013

"Mit skjulte talent" er en sød børnefilm for de yngste børn. I Kattebyen bor en lille kat, der elsker musik. Desværre synger han så falsk, at alle holder sig for ørerne og flygter fra ham. Men snart viser den lille kat sig at have andre talenter.

Se "Mit skjulte talent" på Filmcentralen.

Sundays

sundaysFoto: Framegrab

Instr. Kræsten Kusk og Natalia Garagiola. Danmark/Finland 2014

Signe Egholm Olsen og Stig Hoffmeyer spiller hovedrollerne i det stilfærdige psykologiske drama "Sundays". Anne henter sin far på plejehjemmet for at gå tur i Botanisk Have, som de plejer at gøre om søndagen. Men denne søndag tager en uventet drejning.

Se "Sundays" på Filmcentralen.

Poolen

poolen01Foto: Shane McCullagh

Instr. Thomas Hefferon. Storbritanien 2010

"Poolen" er et velspillet og intenst lille drama, der blander realisme med et drømmeagtigt fortællelag. Det er aften i en svømmehal. Tre teenagedrenge konkurrerer om at holde vejret længst under vandet. Charlie driller Sam, som bliver indebrændt og vred. De er alle tre forelskede i Katie, og da hun ankommer, udfordrer drengene hinanden yderligere.

Se "Poolen" på Filmcentralen.

Nani

nani01Foto: Reid Chavis og Paul Dimalanta

Instr. Justin Tipping. USA, 2011

Den lille skæbnefortælling "Nani" har vundet priser på en række festivaler i USA. Filmen handler om teenageren Oscar, der bliver dømt til samfundstjeneste efter at have lavet graffiti. Han skal arbejde på et plejehjem, og her møder han en dement dame, der til Oscars overraskelse er vild med spraymaling.

Se "Nani" på Filmcentralen.

En eftermiddag

eneftermiddagFoto: Jonas Berlin

Instr. Søren Green. Danmark 2014

Der er fokus på detaljen og det indre drama i Søren Greens fortælling om to teenagedrenge. Filmen handler om det afgørende øjeblik, hvor Mathias skal tage en stor beslutning: skal han risikere sit venskab med Frederik og fortælle, at han er forelsket i ham – eller skal han lade være?

Se "En eftermiddag" på Filmcentralen.

Bliv holdt ajour med nye film i Filmcentralens nyhedsbrev, der kommer en gang om måneden. Tilmeld dig Filmcentralens nyhedsbrev.