Kosmorama #255 ude nu

SOMMERLÆSNING. Som supplement til den obligatoriske feriekrimi præsenterer Kosmorama et sommernummer som når vidt omkring.

Kosmorama udgiver fem nye artikler i en sommerudgivelse.

Kosmorama #255 – Den danske indiescene spirer for alvor og nyder langt større opmærksomhed i udlandet end herhjemme

Første artikel lægger ud i Danmark med en introduktion til den danske independent-film.

Kosmorama

Kosmorama er et uafhængigt non-profit filmforskningstidsskrift, der udgives af Det Danske Filminstitut / Museum og Cinematek.

Læs:
Kosmorama

Tilmelding:
Kosmoramas nyhedsbrev

Anden artikel følger op på fejringen af 100-året for Theodor Christensens fødsel og ser nærmere på hans film om den danske andelsbevægelse, skrevet af to britiske forskere. Artiklen er på engelsk. 

I tredje artikel går turen til Norge, hvor det handler om repræsentationer af kvinder i besættelsestidens norske nazi-ugerevyer. Artiklen er på norsk.

Kosmorama forlader i fjerde artikel kontinentet og vender sig med en filmforsker fra Baskerlandet som pennefører imod Hollywood-instruktøren Billy Wilders fremstilling af journalister i sine film. Artiklen er på engelsk. 

Endelig bringer Kosmorama et mindeord for en af magasinets trofaste skribenter gennem mange år, filmhistoriker Carl Nørrested, som døde i april. Artiklen er skrevet af Nørresteds tidligere kollega og ven Peter Schepelern.

 

Kosmorama #255

Tags: kosmorama