Krigerne fra Nord vinder på Hot Docs

HOTDOCS. Søren Steen Jespersen og Nasib Farahs dokumentarfilm "Krigerne fra Nord" modtog fredag prisen for bedste dokumentar i mellemlængde på den canadiske festival Hot Docs.

Dokumentarfilmen "Krigerne fra Nord" om de unge vestlige somaliere, der slutter sig til den islamistiske gruppe Al-Shabab og drager i hellig krig, havde nordamerikansk premiere på den canadiske dokumentarfilmfestival Hot Docs, hvor filmen i fredags vandt prisen for bedste dokumentar i mellemlængde. 

Juryens begrundelse lød:

Online

Du kan se "Krigerne fra Nord" på Filmcentralen og Filmstriben.

"Vi valgte filmen på grund af måden, den væver komplekse historier med forskellige perspektiver sammen, uden at den mister sin visuelle poesi, og i sidste ende er en chokerende, aktuel og personlig film, der rækker ud over pressens overskrifter."

Læs essayet Vi skal lære af krigerne fra Nord og interviewet med filmens instruktører Historien om unge selvmordsbombere fra Filmmagasinet Ekko.

Flot modtagelse på Hot Docs

De amerikanske og canadiske medier har taget godt i mod "Krigerne fra Nord" siden den nordamerikanske premiere til Hot Docs den 24. april. The Hollywood Reporter roser især filmen for at tilbyde et sjældent og intimt indblik i, hvad der får de unge mennesker til at slutte sig til ekstremistiske grupper som Al-Shabab.

Også filmens instruktører, fotograf Henrik Bohn Ipsen og komponist Morten Svenstrup bliver fremhævet af det canadiske filmsite, Scene Creek.

"Krigerne fra Nord" blev vist på IDFA i 2014 og var åbningsfilmen på One World International Film Festival i Prag i marts, hvor filmen også kunne tage Student Jury-prisen for bedste dokumentar med hjem.

Se "Krigerne fra Nord" på Filmcentralen og Filmstriben.