Kritikerpriser i Venedig til The Look of Silence

VENEDIG. Joshua Oppenheimers dokumentarfilm "The Look of Silence" har vundet fire priser i Venedig, allerede inden juryens priser deles ud i aften.

Joshua Oppenheimers dokumentarfilm "The Look of Silence", der er første danske film i 24 år i hovedkonkurrence i Venedig, har modtaget fire priser i dag.

  • Den internationale sammenslutning af filmkritikeres FIPRESCI-pris for bedste film i hovedkonkurrencen
  • Federation of Film Critics of Europe and the Mediterraneans Pris for bedste European-Mediterranean Film i hovedkonkurrencen
  • De italienske online filmkritikeres såkaldte Guldmus-pris
  • Human Rights Nights Award

Joshua Oppenheimer følger i filmen en familie, der mistede en søn i det indonesiske folkedrab midt i 1960'erne, fordi han blev beskyldt for at være kommunist. Familiens yngste og nu voksne søn sværger at konfrontere dem, der dræbte hans bror. Det er hans møder med fortidens bødler, der udgør filmens kerne.

Filmen præsenteres af instruktøren selv som en ledsager til hans film om det indonesiske folkedrab i 60'erne, "The Act of Killing", denne gang set fra ofrenes perspektiv.

"The Look of Silence" er produceret af Signe Byrge Sørensen for Final Cut for Real med støtte fra Det Danske Filminstitut gennem konsulentordningen.

Venedig Filmfestivalen – historie og facts

Interview med instruktøren: Joshua Oppenheimers blik 

Internationale anmeldere fulde af respekt

Collateral Awards of the 71st Venice Film Festival