Krudttønden kan ses digitalt fra 9. april

VOD. Ole Christian Madsens 'Krudttønden' fik kun én uge i landets biografer, der herefter lukkede som følge af COVID-19. Nu udkommer filmen i stedet som Premium VOD fra torsdag den 9. april. ”Det er en rigtig beslutning og ansvarlig beslutning at distribuere filmen på digitale platforme,” siger Filminstituttets direktør Claus Ladegaard.

Ole Christian Madsens drama 'Krudttønden', der handler om hændelserne omkring terrorangrebet på Kulturhuset Krudttønden og Københavns Synagoge for fem år siden, havde biografpremiere i hele landet 5. marts. Filmen var dog påvirket af coronakrisen i størstedelen af den ene uge, der gik, før biograferne med resten af Danmark lukkede ned, og den nåede kun at sælge 15.000 billetter.

Derfor har SF Studios, der distribuerer 'Krudttønden', nu besluttet at gøre filmen tilgængelig på digitale platforme. SF Studios' distributionschef Frederik Juul siger: 
"Hele filmbranchen står i en ulyksalig situation, som kræver, at vi tænker alternativt. Men jeg vil gerne på det kraftigste understrege, at dette tiltag på ingen måde er udtryk for, at vi – under normale omstændigheder – har et ønske om at fravige den normalt praktiserede holdback periode på 122 dage, som der normalt går fra en film har premiere i biograferne, til den må udkomme på digitale platforme."

Beslutningen bakkes op af Filminstituttets direktør Claus Ladegaard: "'Krudttønden' gik kun i en meget begrænset periode i biograferne. Det er en film med væsentlig kulturel betydning, som fortjener et stort publikum.  Det kan filmen få nu, når den udkommer digitalt. Det er en rigtig beslutning og ansvarlig beslutning at distribuere filmen på digitale platforme og jeg håber, at det vil få stor betydning for filmens udbredelse". 
 
'Krudttønden' er skrevet af Ole Christian Madsen og Lars K. Andersen, og produceret af Creative Alliance ved producer Malene Blenkov med støtte fra Det Danske Filminstitut. Filmen udgives fra torsdag den 9. april på SF Anytime, Blockbuster, Viaplay, Apple TV (iTunes), Rakuten TV, Google Play, Canal Digital og Playstation Store.