Kulturnatten i filmens tegn

BEGIVENHEDER. Vild med film? FILMupdate har samlet en lille liste over filmarrangementer til Kulturnatten i morgen.

Filmhuset slår som sædvanligt dørene op til med mange spændende arrangementer, men det er også film på programmet andre steder i natten. FILMupdate har derfor samlet en lille liste over andre spændende arrangementer man kan tage til, hvis man er filminteresseret og vil bruge Kulturnatten i filmens tegn.

Filmhusets program for Kulturnatten

60Seconds Kortfilm Festival

COPENHAGEN STREET FOOD og 60Seconds Kortfilm Festival præsenterer et udsnit af festivalens bedste internationale kortfilm fra de sidste syv år på Copenhagen Street Food. Klokken 18 – 02
Festivalens direktør vil vise rundt og besvare spørgsmål klokken 20 og 22. 

Adresse
Copenhagen Street Food - Papirøen
Trangravsvej 14 Hal 7 & 8
1436 København

Læs mere 

Dokumania Live

pussy riot

 

 

DR-byen inviterer indenfor i mørket til involverende Dokumania LIVE events i DR Byens Studie 6. Mød holdet bag Dokumania, når blandt andet redaktør Mette Hoffmann Meyer fortæller om DRs rolle i udviklingen og udvælgelsen af dokumentarfilm. Derudover vises tre Dokumaniafilm: "Pussy Riot - Putins fjender", en publikumsvalgt dokumentar og forpremieren på.

 

 

Kl. 18 Pussy Riot. Kl. 20 den publikumsvalgte Dokumaniafilm og kl. 21.55 "Nairobi - Terror i indkøbscentret".

Alle er velkomen til at se en enkelt film - eller alle tre.

Læs mere 

Adresse

Danmarks Radio
Emil Holms kanal 20
999 København C

Bonderøven vs. Niels Stokholm

så meget godt i vente

Mød hovedpersonen Niels Stokholm fra "Så meget godt i vente" - dokumentaren om Danmarks måske mest charmerende, bæredygtige landbrugsejendom, Thorshøjgård og Bonderøven Frank Erichsen fra DR til debat om landbrug og andet med, når Grand inviterer til særvisning af "meget godt i vente" klokken 19.15.

Her er, hvad Frank Erichsen sagde om 'Så meget godt i vente', da filmen havde premiere:

"Tanken om at vie sit liv til ét eneste projekt, ligger nok de fleste moderne mennesker fjernt, men det er netop dét, som gør filmen 'Så meget godt i vente' til noget relevant og meget seværdigt for os alle. Det liv som ægteparret Rita og Niels har valgt, ligger også de fleste af os fjernt, de beskæftiger sig nemlig med godt landmandsskab. Ikke et landbrug der kun handler om at producere mængder af billige og kedelige fødevarer, men derimod et landmandsskab der handler om nærhed og omsorg for både dyr og natur, – hvor man sætter en ære i at producere god og sund mad samtidig med at man værner om jordens fortsatte frugtbarhed."

Overskuddet fra visningen går til Thorshøjgaard.

Læs mere 

Adresse

Mikkel Bryggers Gade 8
1460 København K

Grønlandske film i Det Grønlandske Hus

arfenat

 

Filmvisning "Arfernat" med kommentar fra instruktør Rune Bundgaard

Instruktøren Rune Bundgaard indleder filmvisningen på den nye dokumentarfilm, der følger den unge hundeslædekusk Ove Johansen fra bygden Ilimanaq. Han har overtaget hundene fra sin far, og vi følger ham før og under hans første store slædeløb, i byen Qasigiannguit. Klokken 18.45 – 20.15

Læs mere

Inuit - en film fra 1930'ernes Vestgrønland

Direktør og forfatter til bogen "Jette Bang" indleder filmen, der skildrer både det traditionelle og moderne Grønland i 1930'erne. Klokken 21.00 – 22.30.

Læs mere

Adresse

Det Grønlandske Hus
Løvstræde 6
1007 København