Kun du kan redde vokalpigerne fra den lede edderkop!

COMPUTERSPIL. I dag, torsdag den 10. februar, udkommer det ambitiøse danske læringsspil ABCity. Spillet er et resultat af tre års arbejde, og nu haster det: For den lede edderkop KRaPyLia vil stjæle vokalpigerne. Og så går sproget jo i stykker.

Det er en gammel drøm. At frembringe spil, som gør det sjovt og tillokkende at lære grundlæggende faglige færdigheder, har været målet for mange spiludviklere gennem tiden. Men sjældent er opgaven blevet løst med så store ambitioner og så farverige figurer som i onlineuniverset ABCITY, skabt af danske ABCiTY A/S i samarbejde med JP/Politikens Forlagshus A/S.

I ABCITY opdager spilleren (målgruppen er de 4-7-årige) en fantasifuld miniverden, som desværre står over for en væmmelig trussel: En edderkop pønser på at ødelægge ABCitternes sprog, og spilleren er de ordglade indbyggeres eneste værn mod sprogligt sammenbrud.

ABCITY spilles online, og man får adgang ved at tegne abonnement via www.abcity.dk (afhængigt af abonnementsform koster det 1-2 kroner per dag). Kendte danskere som Anne Marie Helger og Poul Dissing lægger stemmer til spillets figurer, som bebor huse og lokaliteter, hvor spilleren kan få sjove oplevelser med skriftsproget. I Iris' tepotte-hus kan man f.eks. spille is-spillet, som lærer barnet at skelne vokaler fra konsonanter.

I mellemtiden kan forældre, i et særligt voksenområde, holde sig opdateret på kampen mod KRaPylia, følge barnets fremskridt, indstille maksimal spilletid m.m.

Spilstøtte

New Danish Screen – Spilstøtteordning blev oprettet som en del af Filmforliget for 2007-2010 for at støtte danske talenter inden for udvikling af computerspil til børn. New Danish Screen er etableret i et samarbejde mellem Danmarks Radio, TV 2 og Det Danske Filminstitut og har til huse hos Filminstituttet.

ABCITY indvies torsdag den 10. februar i Cinemateket af medieordfører Ellen Trane Nørby (V). Spillet er støttet af New Danish Screen – Spilordningen og EU's MEDIA-program.