"Kunsten at græde i kor" indstillet til European Film Awards

Peter Schønau Fogs "Kunsten at græde i kor" er blandt de 42 film, som Det Europæiske Filmakademi har indstillet som kandidater til European Film Awards 2007 nomineringerne.

"Kunsten at græde i kor" har i alt vundet 13 internationale festivalpriser siden verdenspremieren i september på sidste års Toronto International Film Festival, og den har solgt 228.000 billetter i de danske biografer. Bo hr. Hansen har skrevet manuskriptet til "Kunsten at græde i kor", som er baseret på Erling Jepsens roman af samme navn. Filmen er produceret af Thomas Stenderup for Final Cut Productions.

I de kommende uger nominerer alle Filmakademiets 1800 medlemmer ved afstemning filmene i diverse kategorier. Nomineringerne offentliggøres den 3. november, og prisuddelingen finder sted i Berlin lørdag den 1. december.

Fra 1. september til 31. oktober kan alle, som har lyst, desuden stemme på hvilken europæisk film, der skal vinde prisen People's Choice Award 2007, som også uddeles ved European Film Awards arrangementet. 11 film er præsenteret, dog ingen danske. Afstemningen foregår på www.peopleschoiceaward.org.

På www.artofcrying.blogspot.com kan man følge "Kunsten at græde i kor".

De 42 udvalgte film: www.europeanfilmacademy.org/htm/Selection.html.Kategorierne ved EFA: www.europeanfilmacademy.org/htm/Categories.html.

For yderligere oplysninger, kontakt:

Det Danske FilminstitutLars Fiil-Jensen, larsf@dfi.dk, 2032 8121