"Kunsten at græde i kor" til Toronto og Tokyo

Peter Schønau Fogs "Kunsten at græde i kor" er udvalgt til Toronto International Film Festival, der afholdes 7.-16. september. Filmen deltager i Discovery programmet, som i følge festivalen "introducerer talentfulde og innovative nye instruktører, som man vil høre mere til."

Bo hr. Hansen har skrevet manuskript til "Kunsten at græde i kor" efter Erling Jepsens roman, og filmen er produceret af Thomas Stenderup for Final Cut Productions. Toronto International Film Festival er Nordamerikas vigtigste filmfestival, og begivenheden har stor betydning for lanceringen af danske film. Anders Morgenthalers "Princess" og Asger Leths "Ghosts of Cité Soleil" er allerede udtaget, og festivalens åbningsfilm bliver "The Journals of Knud Rassmussen", som er dansk co-produceret og med danske skuespillere. Festivalen er endnu ikke færdig med udvælgelsen af film.

Tokyo International Film Festival, en af de store A-festivaler, har samtidigt udtaget "Kunsten at græde i kor" til sit konkurrenceprogram. Den afholdes 21.-29. oktober. Der er dansk premiere på filmen den 27. april 2007.

Toronto International Film Festival: www.bell.ca/filmfestTokyo International Film Festival: www.tiff-jp.net DFI Fact Sheet: "Kunsten at græde i kor"
For yderligere oplysninger, kontakt:

Det Danske Filminstitut, Christian Juhl Lemche, christianjl@dfi.dk, 3374 3464Lars Fiil-Jensen, larsf@dfi.dk, 3374 3559