Kunsten at udstille en dokumentarfilm

FILMHUSET. Dokumentarfilmen "The Act of Killing" er blevet til udstillingen "Acts of Killing", der netop nu kan opleves sammen med filmklip fra besættelsestiden i Filmhusets stue og underetage. Hør om tankerne bag videoinstallationen i kurator Cecilie Gravesens interview med filmens instruktør, Joshua Oppenheimer.

Joshua Oppenheimers dokumentarfilm "The Act of Killing" om det indonesiske folkedrab på op mod to mio. venstreorienterede, som blandt mange andre priser vandt hovedprisen på CPH:DOX sidste år, og blandt megen anden ros senest blev hyldet i The Daily Show – findes nu i fysisk form som videoinstallation i Filmhuset.

Installationen kan opleves i husets underetage frem til den 20. oktober – i sammenhæng med danske dokumentarfilm fra besættelsestiden i stueplanet. Til sammen udgør de udstillingen "Sculpting the Past / Fortid fortolket", som sætter fokus på filmmediets rolle som kulturbærer og historieformidler.

Fakta

sculpting-logo-lav_210

"Acts of Killing" kan opleves i udstillingen "Sculpting the Past / Fortid fortolket" i Filmhuset fra den 23. august til 20. oktober. 

Læs mere på sculptingthepast.dk.

I forbindelse med udstillingen afholder Cinemateket en række arrangementer. Overvær f.eks. en samtale mellem Joshua Oppenheimer og filmhistoriker Lars-Martin Sørensen og deltag i debatten om, hvordan vi husker og skriver historie. 

Læs mere om arrangementerne.

Men hvordan laver man en film om til en udstilling? Hør om idéen med "Acts of Killing" i udstillingens kurator Cecilie Gravesens interview med Joshua Oppenheimer:

Se også interviewet i fuld længde (uden undertekster):

Foruden udstillingen i Filmhuset består "Sculpting the Past / Fortid fortolket" af websitet www.sculptingthepast.dk med adgang til 77 nydigitaliserede dokumentar- og eksperimentalfilm, forskningsartikler, undervisningsmateriale og interviews.