Kvinder med power godt modtaget i England

INTERNATIONALT. "En inspirerende dokumentarfilm om kvinders selvstændiggørelse" og "en lille juvel". Den danske dokumentarfilm "Kvinder med power" får pæne ord med på vejen fra anmelderne efter filmens britiske premiere på BBC. Herhjemme kan den og de syv andre film i "Hvorfor fattigdom?"-serien ses på Filmstriben.

I "Kvinder med power" følger instruktørerne Mona Eldaief og Jehane Noujaim beduin-kvinden Rafea fra Jordan, der uddanner sig som solenergi-tekniker i Indien for at kunne bringe fremskridt til sin hjemegn.

"Kvinder med power" er produceret af Mette Heide for danske Plus Pictures som del af den internationale "Hvorfor fattigdom?"-kampagne og havde verdenspremiere i hovedkonkurrencen på dokumentarfilmfestivalen IDFA i Amsterdam i sidste måned.

Hvorfor fattigdom?

"Kvinder med power" er en af otte store dokumentarfilm i den internationale kampagne Hvorfor fattigdom?, der sætter fokus på ulighed og fattigdom i verden.

De otte film er skabt af internationale instruktører og er blevet sendt verden over. Herhjemme er filmene blevet vist vises på DR, der har været med til at skabe kampagnen og filmene. De otte film kan nu ses på Filmstriben.

Alle film er produceret med støtte fra Det Danske Filminstitut.

I kampagnen indgår også kortfilm, websites, debatfora og arrangementer.

Følg Hvorfor fattigdom? på dr.dk
Følg den internationale kampagne Why Poverty?

Søndag aften blev filmen vist på BBC4, og de britiske anmeldere har taget godt imod historien om den jordanske powerkvinde.
Tom Sutcliffe fra the Independent kalder "Kvinder med power" "en rørende dokumentar" med "ægte spænding", og the Guardians Tim Dowling kalder filmen "en lille juvel".

"Alle dokumentarfilm har brug for en fortælling. Denne har en historie så stærk, at det truer med at afspore hele showet. I Rafea Anad har filmen fundet den perfekte hovedperson: 32, temperamentsfuld, beslutsom og aldeles indtagende," skriver Dowling. Læs anmeldelse

Alissa Simon fra det amerikanske brancheblad Variety har set filmen på Doha Film Festival og er ligeså begejstret som sine britiske kolleger. Hun kalder filmen "en inspirerende dokumentar om kvinders selvstændiggørelse" og skriver:

"I den intime, observerende film afslører egyptiskfødte og amerikanskuddannede instruktører Jehane Noujaim og Mona Eldaief også de komplekse kønsdynamikker i Rafeas fjerntliggende stammelandsby, hvor en uddannet, arbejdende kvinde betragtes som skammelig." Læs anmeldelse

Læs også interview Kvinder på solenergi.

"Kvinder med power" kan ses på Filmstriben, både på biblioteket, i undervisningen og hjemmefra.