Labrador

Frederikke Aspöck, der er filmuddannet i New York, har nu afsluttet optagelserne til sin første spillefilm "Labrador".

På Cannes Festivalen 2004 vandt Frederikke Aspöck prisen for bedste filmskolefilm i serien Cinéfondation. Nu har den danske instruktør netop lagt sidste hånd på fem ugers optagelser til sin første spillefilm.

Dramaet "Labrador" foregår på en gold og vindblæst ø. Stella er gravid og vil gerne have barnet, men Oskar er i tvivl. Det unge par er sammen taget over til øen, hvor Stellas far, kunstneren Nathan, lever spartansk og primitivt som eneste beboer sammen med sin labradorhund. Oskar lader sig forvirre og provokere af Nathan og hans frisindede forhold til Stella, og det kommer til et opgør mellem de to mænd.  

Stephanie Leon, Carsten Bjørnlund og den svenske skuespiller Jakob Eklund spiller de tre hovedpersoner. Daniel Dencik har skrevet manuskript, og Thomas Heinesen producerer for Nordisk Film med støtte på 5 mio. kr. fra New Danish Screen.

"Undersøgelsen af kønsrollemønstre og det moderne vægelsind, sat ind i rammen på en øde ø, er på en gang originalt og Bergman-klassisk," fortæller Kim Leona, der har støttet filmen som projektredaktør ved New Danish Screen. "Frederikke er i min optik et stærkt bud på en instruktør, der ud over visuel begavelse evner at dykke ned i menneskets psykologiske grundstof, så det bliver både sofistikeret og elementært spændende."

Frederikke Aspöck er uddannet som scenograf i London og Torino og siden som instruktør ved Tisch School of the Arts i New York. Hun har en række kortfilm bag sig, bl.a. den multiprisvindende afgangsfilm "Happy Now" og hendes første danske produktion "Får".

Der er forventet premiere på "Labrador" i april 2011.