Labrador vinder hovedpris i Marrakech

PRISER. Frederikke Aspöck vandt i weekenden hovedprisen på Marrakech International Film Festival, en af de største nordafrikanske festivaler.

Juryen med instruktøren Emir Kusturica i spidsen uddelte lørdag den 10. december hovedprisen Den gyldne stjerne til en glad Frederikke Aspöck for hendes debutspillefilm "Labrador" ved den 11. udgave af Marrakech International Film Festival.

Se Frederikke Aspöck modtage prisen nedenfor.

Marrakech International Film Festival blev holdt første gang i 2000 og er en af de største filmbegivenheder i Marokko. Selvom festivalen er forholdsvis ny, har den fået stor international bevågenhed og har tiltrukket store navne, bl.a. i kraft af Marokkos position som hyppigt anvendt location for Hollywood-produktioner. Hans Kongelige Højhed Prins Moulay Rachid er protektor for festivalen, som har fokus på nye talenter fra hele verden. Blandt årets film i spillefilmkonkurrencen var 10 ud af 15 debutfilm og repræsenterede 15 forskellige nationaliteter.

"Labrador" blev vist på Cannes Festivalen i maj ved en special screening i hovedprogrammet. I den forbindelse talte Nanna Frank Rasmussen med Frederikke Aspöck. Læs interviewet her.

I kammerspillet "Labrador" besøger det unge par Stella og Oskar hendes far, kunstneren Nathan, der bor alene med sin hund på en vindblæst svensk ø. Da Stella afslører, at hun er gravid, kommer de to mænd på tværs af hinanden.

I rollerne ses Stephanie León, Carsten Bjørnlund og Jakob Eklund. Daniel Dencik har skrevet manuskript til "Labrador", og Thomas Heinesen har produceret for Nordisk Film med støtte fra New Danish Screen.

"Labrador" får dansk premiere på CPH PIX den 12.-29. april 2012.