Lær at lave film på Fyn

Kom og prøv kræfter med filmproduktion! Sådan lyder opfordringen til skoleklasser på Fyn og Langeland, når Filminstituttets mobile filmstudie FILM-X ON THE ROAD den kommende måned ruller forbi. Første stop er Odense Film Festival.

Frem til 27. august gør FILM-X ON THE ROAD holdt på Odense Film Festival, hvor tilmeldte skoleklasser på få timer kan komme bag om filmens illusion og prøve kræfter med mediets mange facetter: manus, instruktion, skuespil, optagelse, klipning og lydredigering. Turen fortsætter derefter til Svendborg, Nyborg, Middelfart og Langeland.

FILM-X, der har til huse på Filminstituttet i København, har været et kæmpe trækplaster siden indvielsen i 2002. Med den mobile udgave når mini-filmstudiet ud til langt flere, så også børn i resten af landet kan få et smugkig ind i filmens magiske univers. I løbet af den fynske og langelandske turné forventer man således, at omkring 900 børn når at komme en tur forbi den grønne Morris Mascot, som er blevet studiets varemærke.

Fakta

På to-tre timer producerer skoleeleverne deres egen korte film. Studiet består af en Morris Mascot med baggrundsprojektion i bagruden. Eleverne vælger mellem forskellige baggrundsfilm, der danner rammen om deres egne historier. I hold instruerer de, spiller skuespil, filmer, klipper samt tilføjer musik og effektlyd. Når produktionen er færdig, bliver den fremvist, og eleverne får deres egen film med hjem på dvd.

Besøget giver børnene en konkret erfaring med at fortælle i levende billeder, styrker den enkeltes medieforståelse og udfordrer kreativitet og samarbejdsevner – og giver en god oplevelse med klassekammeraterne.

FILM-X ON THE ROAD havde premiere i London i 2008 og har besøgt Damaskus og flere byer i Danmark.

Læs mere på filmxontheroad.dk

Program for FILM-X ON THE ROAD på Fyn og Langeland:

Odense        23.-27. august (OFF)
Svendborg   30. august-3. september 
Nyborg        6.-10. september 
Middelfart    13.-17. september 
Langeland    20.-24. september 

Turnéen er støttet af Region Fyn, mens Det Danske Filminstitut står for planlægning og guider.

damaskuscar2