Lærer med stort hjerte får støtte

PRODUKTIONSSTØTTE. Den ikke specielt autoritative, men meget godhjertede folkeskolelærer Hjørdis fra TV 2-serien "Rita" får nu sin egen mini-serie.

Kender man TV 2's dramakomedieserie "Rita", kender man også den unge folkeskolelærer Hjørdis, som spilles af Lise Baastrup. Hjørdis er muligvis ikke noget skarpt stil-ikon, og hun har måske heller ikke kollegaen Ritas selvsikkerhed eller sans for sarkasme. Til gengæld er hun en entusiastisk og idealistisk kvinde med et stort hjerte og en egen, skæv charme – samt en passion for nordisk mytologi. Nu får Hjørdis sin egen spin-off som det kaldes, når en populær bifigur får sin egen serie og dermed forfremmes til hovedperson. I en kommende mini-serie på fire afsnit kan man følge denne ømme hverdagsheltinde på hendes videre lærerfærd.

Holdet bag "Hjørdis" er det samme, som stod bag "Rita": Lars Kaalund instruerer, Christian Torpe har skrevet manuskript, og Jesper Morthorst producerer for SF Film.

Public Service Puljen

Public Service Puljen er en del af 'Mediepolitisk aftale 2011-2014'. Puljens midler er på 37,5 millioner kroner årligt og skal anvendes til at støtte udvikling og produktion af dansk tv-drama, tv-dokumentar, programmer til børn og unge samt radio.

Ved støttetildelingen lægges der vægt på, at et støttet program i indhold, form og udtryk repræsenterer originalitet i forhold til det traditionelle udbud af programmer, der udsendes på de kommercielle tv- og radiostationer i Danmark, og hermed bidrager til den kreative udvikling inden for dansk public service-produktion. Puljen støtter tv-drama, der er kendetegnet af originalitet, betydning og kvalitet.

Eksempler på tv-drama, der har modtaget støtte fra puljen er "Lærkevej", "Lulu & Leon", "Blekingegade", "Pandaerne", "Den som dræber", "Rita" og "Dicte".

Støtten bliver behandlet af en styregruppe, der består af Birgitte Fredsby, Torben Smidt Hansen og Claus Ladegaard.

Public Service Puljen har støttet serien med 5,6 mio. kr. Optagelserne begynder denne sommer med forventet tv-premiere til efteråret.