Lærkevej får premiere på det store lærred

PREMIERE. Torsdag den 2. februar får "Lærkevej – til døden os skiller" premiere landet over. Filmatiseringen af den populære tv-serie fortsætter i samme galgenhumoristiske, men ikke desto mindre livsglade stil.

"Lærkevej – til døden os skiller" tager os tilbage til det på overfladen pæne forstadskvarter, hvor skandalerne og tabuerne lurer bag de velfriserede ligusterhække. Den frustrerede og drikfældige forstadsfrue Elisabeth (spillet af Søs Egelind) falder pludseligt om midt under sin egen fest. Det viser sig hurtigt, at hun er alvorligt syg, hvilket sætter tankerne i gang hos alle på Lærkevej og får villavejens beboere til at tage deres egne liv op til revision.

Filmen byder både på et gensyn med kendte karakterer fra tv-serien og nye bekendtskaber som Per og Karina (spillet af Claes Bang og Mia Lyhne), der lokker ægteparret Astrid og Kim (Annette Støvlebæk og Henrik Prip) på ukendt grund.

"Lærkevej – til døden os skiller" er instrueret af Mogens Hagedorn og skrevet af Mette Heeno.

Filmen er produceret af Mie Andreasen, Rasmus Thorsen og Tomas Hostrup-Larsen for Cosmo Film og har som en af de første modtaget støtte gennem Markedsordningen fra Det Danske Filminstitut.