Lærkevej solgt til USA

Amerikanske NBC har købt rettighederne til at lave TV 2's Public Service Pulje-støttede "Lærkevej" til serien "Park Road".

Forfatter-producer-parret Robin Green og Mitchell Burgess, der står bag "The Sopranos", skal sammen med Sony Entertainment Television, SET, skrive og producere en amerikansk version af "Lærkevej" med navnet "Park Road".

"Lærkevej", der kørte i to sæsoner på TV 2, blev produceret af Cosmo Film for TV 2 af Mie Andreasen, Tomas Hostrup-Larsen og Rasmus Thorsen. Første sæson blev til med produktionsstøtte fra Public Service Puljen på Det Danske Filminstitut, og der blev senere lavet en spillefilm, som Filminstituttet også støttede.

"Det er fantastisk, at Robin og Mitch, har kastet sig over 'Lærkevej' som deres næste projekt. Det bliver smukt at se serien få nyt liv i deres hænder og jeg tror, at det absurd-humoristiske univers og de 'skæve karakterer vil egne sig særdeles godt i de amerikanske stuer," siger Mette Heeno, der var manuskriptforfatter på "Lærkevej".

"Salget bekræfter, at dansk tv-fiktion står stærkt på den internationale arena, og at det ikke kun er vores krimidramaer, udlandet har fået øje på. Danskerne tog 'Lærkevej' til sig, og vi håber selvfølgelig på, at amerikanerne gør det samme," siger producer Rasmus Thorsen.

NBC Buys Danish Series Adaptation 

 

Tags: Lærkevej