Læs FILM#65 på nettet

Billede til artiklen Læs FILM#65 på nettet
Det nye nummer af Filminstituttets engelsksprogede magasin FILM er nu tilgængeligt på web. FILM#65 udkommer i anledning af festivalen i Berlin og rummer artikler om de fire danske film i konkurrence og andre aktuelle vinkler på danske film og filmfolk:

I festivalens hovedkonkurrence deltager Annette K. Olesens "Lille soldat", der kaster lys på to ubekvemme emner, krigen i Afghanistan og prostitution. FILM bringer interview med instruktøren og miniportræt af Trine Dyrholm.

"Den pinlighed, vi beskriver, handler om at blotte sig - noget så pinligt som solidaritet, næstekærlighed og empati," siger Mette Horn, der spiller lidt for engageret mor i Lotte Svendsens "Max pinlig", udvalgt til børnefilm-konkurrencen. Interview med de to kvinder, der har skabt figuren som en heltinde.

FILM præsenterer de to kortfilm i konkurrence, Pil Maria Gunnarssons "Musen" og Mads Matthiesens "Cathrine", der begge handler om stærke følelser i børn og unges univers - samt årets danske Shooting Star Cyron Melville, snart aktuel i biograferne i sin første egentlige hovedrolle i Morten Gieses "Daniel".

27 år efter "Kundskabens træ" er Nils Malmros klar med "Kærestesorger", der har premiere i marts. FILM bringer interview med instruktøren og med Nordisk Films producer Thomas Heinesen.

Læs Simon Stahos kampråb for kærligheden, om tre spillefilmdebutanter, nyt website om Dreyer og meget mere i FILM#65, hvoraf flere artikler også kan læses i en dansk version på FILMupdate.

Det trykte magasin uddeles på Berlin Filmfestivalen, der finder sted 5.-15. februar.