Læs internationalt magasin om dansk dokumentarfilm

NYT MAGASIN. Filminstituttets engelsksprogede magasin FILM, der udgives i anledning af dokumentarfilmfestivalen IDFA i Amsterdam, er udkommet på tryk, og den digitale udgave kan læses her.

Joshua Oppenheimer, Camilla Nielsson og Hanna Polak er blandt de mange filmskabere, som man kan møde i det nye nummer af Det Danske Filminstituts magasin med nyheder, interviews og essays om danske dokumentarfilm.

Nick Bradshaw har talt med Joshua Oppenheimer om "The Look of Silence", som på IDFA bliver vist i kategorien Masters, og som man også kan opleve på CPH:DOX. Aktuelle på den københavnske filmfestival er også Camilla Nelssons "Democrats" om arbejdet med Zimbabwes nye forfatning, Anders Riis-Hansens "Cirkusdynastiet" om kærligheden mellem to cirkusarvinger og Elvira Linds "Songs for Alexis" om en transseksuel teenager og hans skønne Alexis.

Hanna Polak har gennem 14 år fulgt en flok hjemløse børn på en losseplads i Moskva. Den polske instruktør er nu klar til IDFA med den dansk-producerede dokumentar "Something Better to Come", der – som Per Juul Carlsen formulerer det – viser, at man kan være en succes som menneske, selv om man bor på en losseplads.

Find den digitale version af FILM på dfi.dk/film og læs interviews, baggrund og se trailers. Det trykte magasin kan hentes i Filmhuset i Gothersgade i København, eller du kan bladre i magasinet online.

IDFA

Dokumentarfilmfestivalen IDFA finder sted i Amsterdam 19.-30. november med deltagelse af i alt 15 danske film. Se mere på www.idfa.nl/industry 

Tags: IDFA 2014