Lav-selv-animation

FILM-X ANIMATION. Mens regnen regner oppe på taget… kan man passende lave en stop-motion-film. FILM-X har udviklet et nyt web-baseret animationsværktøj, der gør det nemt for børn, unge og voksne at lave film derhjemme.

At lave animationsfilm er både sjovt og magisk. Med FILM-X' online animationsprogram kan børn og voksne nemt lave sine egne film. Det eneste man skal bruge er et web-kamera, nogle materialer, du vil animere og selvfølgelig din egen gode historie.

Lav animationsfilm online

Ingredienser man skal bruge

En computer med internetadgang

Et webkamera

Rekvisitter 

En historie

En knivspids fantasi

En time eller to

På hjemmesiden kan du også få idéer og tricks fra en professionel animationsinstruktør.

FILM-X ANIMATION er lavet så intuitivt, at det kan bruges af alle børn fra omkring seks år, og på bare en time er det muligt at lave en film, man kan være stolt af.

"Fordelen ved at arbejde med animation er, at man kan få næsten alting til at ske. Alting kan blive levende. Her er det faktisk kun fantasien, der sætter grænser," fortæller Louise Fischer fra FILM-X, der sammen med Kari Eggert har været med til at udvikle hjemmesiden.

3D_skitse
Eksempel på hvordan, man kan gøre et dukkehjem levende.

Lavet til skoler – Kan bruges af alle

FILM-X' online animationsprogram er udviklet til skolebrug, så alle børn kan få filmproduktion på skoleskemaet og få indblik i, hvordan man laver film og i filmens virkemidler.

"Det kræver ikke et stort set-up at lave en animationsfilm. Man skal bare have nogle rekvisitter, som man vil fortælle en historie med, en computer og et web-kamera. Vores erfaringer viser, at bogligt svage børn ofte er dygtige til at lave animerede fortællinger, hvor deres kreative kompetencer kommer i spil", fortæller Louise Fischer.

Undersøgelsen "Animeret til Læsning" viser, at børns læseindlæring bliver bedre af at arbejde med animation.

Ekspempel på trylleri i hjemmeanimation