Law of the Jungle vinder i Sheffield

DOKUMENTAR. Michael Christoffersens dokumentarfilm "Law of the Jungle" vandt i weekenden The Sheffield Green Award på Sheffield Doc/Fest.

I "Law of the Jungle" sætter lokalbefolkningen i Perus jungle sig op mod et olieselskab, der har planer for deres område. Filmen modtog i weekenden The Sheffield Green Award, som uddeles til den film på Sheffield Doc/Fest, som adresserer miljøproblemer bedst.

Sheffield Doc/Fest er en af Europas vigtigste dokumentarfilmfestivaler og den vigtigste på de britiske øer, bl.a. fordi store dele af den internationale dokumentarfilmbranche mødes der. Ud over filmskaberne møder repræsentanter for alverdens tv-stationer op for at spotte film til deres kanaler.

Se filmen

På Filmstriben via fjernadgang

Du skal bruge dit login og password til det lokale bibliotek.

Filmen kan ses i Videoteket

Filmhuset, Gothersgade 55, København K.

I et tidligere interview til FILM#73 fra november fortæller Michael Christoffersen, at der er tale om en klassisk David og Goliat-historie, hvor de små slår igen mod de store.

"Det [er] ikke endnu en offerhistorie, men en empowerment-fortælling om, hvordan en ny generation har styrket sig selv – sjovt nok med globaliseringens redskaber. Det er globaliseringen, der gør, at man udvinder olie i de fjerneste egne af verden, men det er den samme globalisering, der gør, at indianerne kan bide igen – de bruger internettet, videooptagelser og medierne til at få deres sag igennem."

Læs hele interviewet "Hvor jungleloven hersker"

Michael Christoffersen har tidligere lavet "Slobodan Milosevic – Præsident under anklage" og "Manden der ville redde Saddam". "Law of the Jungle" er medinstrueret af Hans la Cour. Stefan Frost og Henrik Underbjerg har produceret for Radiator Film i samarbejde med Finn Mathiasen fra ABC Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.