Lille selskab udgiver Braad Thomsen

DVD. Det lille selskab Another World Entertainment fremstiller og udgiver mange filmtitler, som ellers kan være svære at få fat i. For nyligt har selskabet udgivet flere af Christian Braad Thomsens film.

Another World Entertainment har specialiseret sig i at fremstille og udgive film, som i mange henseende mangler på det danske DVD-marked. Asiatiske film, exploitationfilm fra 70’erne og klassikere er blandt selskabets varemærker.

"Vi vil gøre en forskel i det filmudbud, der er tilgængeligt i Danmark. Vi går bevidst uden om mainstream og fokuserer i stedet på nicher, som enten er underrepræsenteret eller helt forbigået på det danske marked. Vi forsøger at give opmærksomhed til filmhistoriske perler, som ellers nemt forsvinder fra mediebilledet", fortæller Mads Jensen fra Another World Entertainment.

Christian Braad Thomsen på DVD

Another World Entertainment har udgivet flere titler fra Christian Braad Thomsens hånd.

"Christian Braad Thomsen er en af Danmarks mest markante og unikke filmskabere, og han har altid været en vidunderligt stædig bannerfører for udbredelsen af filmkultur her i landet. Det var helt naturligt for os at påbegynde et samarbejde, da hovedparten af hans film ikke var tilgængelige for offentligheden, før vi begyndte at udgive dem" siger Mads Jensen.

På nuværende tidspunkt er følgende fem titler udgivet:

blaamunk
"Den blå munk". Foto: Dirk Brüel

"Den blå munk" (1998)
Den Blå Munk er et værtshus fyldt med muntre, ensomme og kærlighedshungrende drømmere. Der er malere, som aldrig har solgt et billede, forfattere, der aldrig har fået en bog udgivet – og kyssetyve, der aldrig har fået en dame med hjem. Den nye servitrice Anita drømmer om en skuespillerkarriere, og stamgæsten Speedy drømmer om en fremtid sammen med Anita. Men på et værtshus er virkeligheden ofte udflydende, og på et tidspunkt tager Speedys drøm magten fra ham.

kaereirene
"Kære Irene". Foto: Freddy Tornberg

"Kære Irene" (1971)  
Christian Braad Thomsens debutfilm er en film om 68-oprøret og dets konsekvenser. Irene er en moderne frisindet pige med et godt job som pressesekretær for et filmselskab. Hun har alligevel svært ved at få hold på sin tilværelse. Hun er kommet på afstand af sin mand, men vil for datterens skyld ikke skilles. Hendes elsker Ebbe, en kontroversiel journalist, står hende nærmere, men hans voldsomme forelskelse kan også blive for meget af det gode.

herframinverdengaar
"Herfra min verden går". Foto: Dirk Brüel

"Hjemstavnsfilm" Antologi: "Hvor mindets blomster gror" (1991) / "Herfra min verden går" (1976) / "Morten Korch – Solskin kan man altid finde" (1999)
Hjemstavnsfilm er en antologi med tre dokumentarfilm. I "Hvor mindets blomster gror" vender instruktøren tilbage til barndommen og erindringens land, mens han i "Herfra min verden går" tager på en bevægende rejse på sporet af den tabte tid. "Morten Korch – Solskin kan man altid finde", er en portrætfilm om Korchs hemmelige sexliv med bondepiger og gifte koner.

SvendÅgeMadsen
"Svend Åge Madsen - At fortælle menneskene". Foto: Manuel Alberto Claro

"Svend Åge Madsen - At fortælle menneskene" (2002)
Filmen om Svend Åge Madsen består af hans egne ord. Den veksler mellem nutidige optagelser og flash backs fra de sidste 30 år. Vi møder desuden en lidt underlig togpassager, der til forveksling ligner Madsen. Eller måske er det Madsen, der ligner en underlig togpassager på gennemrejse. Svend Åge Madsen mener ikke, vi har en fast identitet, men at vi er mindst 34 forskellige personer alt efter, hvilken sammenhæng vi optræder i. Men omvendt mener han heller ikke, at vi spiller roller, for det ville betyde, at der findes én bestemt person bag rollerne. Og det gør der ikke!

Knivenihjertet2
"Kniven i hjertet". Foto: Fie Johansen

"Kniven i hjertet" (1981)
Postarbejderen Jesper er så ensom, at han kan mærke på et brev, om det er et kærlighedsbrev. Så han åbner det og drømmer, at det er skrevet til ham. Da det opdages, bliver han fyret. Han bliver kæreste med Lilian, der studerer psykologi om dagen og arbejder på en bar om natten. Hun er hans livs kærlighed, men hendes interesse for ham er mere speget. Da hun dropper ham, foretager han en handling, der vil forfølge ham resten af livet.

Se alle AWEs udgivelser på www.anotherworldent.com.