Limbo hyldes

Det danskproducerede computerspil "Limbo" imponerer ikke bare de hjemlige anmeldere. De største internationale anmelder-sites kaster også superlativer efter spillet.

På den amerikanske hjemmeside Metacritic.com, der samler anmeldelser af film, bøger, musik og spil, kan man ved selvsyn konstatere, hvordan det danske spil roses til skyerne. Med en score på 90/100 er spillet det trejdebedste til X-BOX 360 i år. "Meta-anmeldelsen" er baseret på 69 anmeldelser.

www.metacritic.com/games/platforms/xbox360/limbo

Fakta

New Danish Screen - Spilstøtteordning blev oprettet som en del af Filmforliget for 2007-2010, for at støtte danske talenter inden for udvikling af computerspil til børn. New Danish Screen er etableret i et samarbejde mellem Danmarks Radio, TV 2 og Det Danske Filminstitut og har til huse hos Filminstituttet.

Trailer

I "Limbo" skal spilleren styre en lille dreng sikkert igennem en mørk skov, som vrimler med fælder og sultne og fjendtlige modstander. Hvordan drengen er kommet i den situation, og hvor han skal hen, får man som spiller ikke at vide.

"Limbo" findes kun til Xbox 360 og downloades fra Xbox LIVE Arcade. Spillet har modtaget demostøtte fra New Danish Screen – Spilordningen.

Vigtige anmeldelser

De vigtigste spilsites som Gamespy, Gamespot, IGN og Planet Xbox har alle lovprisninger til "Limbo".

Gamespy

Limbo er på en og samme tid et af de mest fængslende, foruroligende, kreative og morbide stykker underholdning, jeg nogensinde har prøvet.

Positivt: Så kreativt og uforglemmeligt, at du ikke vil være i stand til at holde op med at tænke på det. Negativt: ... I et omfang, hvor det endda kan invadere dit mareridt. (Af Ryan Scott)

http://xbox360.gamespy.com/xbox-360/limbo/1108271p1.html

Gamespot

Dette kunstneriske, dystre eventyr kombinerer alle sine elementer så mesterligt, at det er næsten umuligt at ryste af sig, når det først har grebet dig.

Limbo er et fantastisk eventyr fra start til slut. (Af Tom Mc Shea)

www.gamespot.com/xbox360/puzzle/limbo/review.html

IGN

Dette 2D-gåde-platformsspil i film noir-stil er et af de bedste spil, du kommer til at spille i år på nogen platform.

"Limbo" er en utrolig præstation. Meget få spil er så originale, atmosfæriske, og konsekvent strålende som "Limbo". Det hører hjemme i alles spilsamling. Rejsen kan være ovre for hurtigt, men du vil blive underholdt hvert minut. Dette er et af de bedste spil nogensinde. (Af Daemon Hatfield)

http://xboxlive.ign.com/articles/110/1106885p1.html

Planet X-BOX 360

"Limbo" […] fortjener hvert et ord af lovprisningen. Det er et spil, så sublimt udført, så perfekt udformet, at lige meget hvilket niveau, du nyder at spille computer på, hvad enten det er som let underholdning, helt seriøst, eller hvor som helst derimellem, skylder du dig selv at tjekke "Limbo" ud. "Limbo" er et spil, der gør spørgsmålet om, hvorvidt spil er kunst irrelevant, for "Limbo" er på alle måder et mesterværk ...  dette endda selvom, at det er det første spil nogensinde fra den Danmark-baserede udvikler Playdead. (Af Phillip Miner)

www.planetxbox360.com/article_11176/Limbo_Review