Linda Wendels Filmnoter

NY BOG. Filminstruktøren Linda Wendel lægger sine erfaringer åbent frem i sin guide til low-budget filmproduktion.

"Filmnoter" af Linda Wendel er en guide, der trin for trin beskriver de overvejelser, man skal gøre sig ved low-budget filmproduktion i Danmark. Bogen henvender sig også til filminteresserede, der vil have indsigt i tanker og processer bag en filmproduktion.

Linda Wendel er uddannet instruktør fra Den Danske Filmskole 1981-1984 og har siden arbejdet som instruktør, producent, manuskriptforfatter og digter. Hun har instrueret spillefilm i 27 år og har i de sidste 10 år skrevet, instrueret, finansieret og produceret filmene selv med selskabet Babyfilm, som stod bag filmene "Baby", "Han, hun & Strindberg" og "One shot". Senest har hun produceret spillefilmen "Julie" og koncertfilmen "Niels Skousen 40 år i dansk rock".

Fakta

"Filmnoter" er udkommet på Forlaget Per Kofod, 144 sider,
vejledende pris 200 kr.

Ifølge instruktøren skyldes bogens tilblivelse de mange forespørgsler om hjælp og vejledning, som hun får fra low-budget filmskabere.

"Som en del af min videreudvikling af independentfilm i Danmark – og for at imødekomme de henvendelser jeg stadig får – har jeg besluttet at lægge alle mine erfaringer åbent frem. For at jeg stadig skal have tid til at lave mine film, vælger jeg at gøre det i bogform", siger Linda Wendel i en pressemeddelelse.

Bogen er en omfattende gennemgang af processen omkring low-budgetfilm – fra idé og manuskript til finansiering, produktion og distribution, der behandler såvel de filmkunstneriske overvejelser som de mere praktiske aspekter ved filmproduktion.

Udgivelsen er støttet af Det Danske Filminstitut.

"Filmnoter" koster 200 kr. og kan bl.a. købes i Filmhusets Film- & Boghandel.

Filmhusets Film- & Boghandel
Gothersgade 55
1123 København K
Tlf.: 3374 3421
bookshop@dfi.dk