Livet ifølge Anton på CPH:DOX

CPH:DOX. Iben Haahr Andersens "Livet ifølge Anton" følger den 87-årige anarkistiske Anton, der lever i pagt med naturen sammen med sine ni køer og to katte på en gård på Møn. Filmen har premiere på CPH:DOX den 7. november.

Anton har valgt et liv uden for hamsterhjulet. Han har boet på slægtsgården Spånbjerggård i hele sit liv og lever efter sit eget, køerne og naturens ur. Hans ni køer lever ligeså længe, som Anton gør – eller er det omvendt?

Livet har sin evighed i naturens gentagelser, men slægtsgården er nu en ruin. Vildvinen har presset ruderne ind til den fine stue og snor sig om møblerne, og i hans lille stue og soveværelse spiller rotterne på bord og gulv. Familie og naboer holder af den gamle, stædige mand, men de er også bekymrede for ham og for dyrene. Snart kan de offentlige myndigheder ikke lade den gamle mand være mere. Der må gribes ind. Anton sætter velfærdssamfundet på prøve, fordi han insisterer på at ville klare sig selv.

Visninger på CPH:DOX

7. nov. 14:30 i Absalon

Mød instruktøren

15. nov. 10:00 i Cinemateket

Se mere på CPH:DOX' hjemmeside

"Mødet med Anton får mig til at tænke på, hvad vores samfund stiller op med mennesker, ja nærmest væsener, der ikke passer ind i kasserne. Anton får ikke hentet skrald, fordi han ikke sætter det i de dertil indrettede containere. Hvorfor egentlig ikke?" spørger instruktør Iben Haahr Rasmussen.

Få (måske) svaret den 7. november, når "Livet ifølge Anton" har premiere på CPH:DOX.

Filmen er produceret af Lise Saxtrup for Klassefilm med støtte fra Det Danske Filminstitut.