Lone Scherfig laver ny film

Det Danske Filminstitut har givet støttetilsagn til en ny komedie "Hjemve" af Lone Scherfig, som starter optagelser mandag den 2. oktober.

I "Hjemve" bryder Lone Scherfig med den gængse måde at lave film på. Historien udvikles parallelt med filmens optagelse i et samarbejde med Niels Hausgaard som medforfatter.

Handlingen udfolder sig omkring seks hovedpersoner, som er den venlige og perfektionistiske apoteker (Lars Kaalund) der er tunghør, foredragsholderen (Peter Hesse Overgaard) der er næsten eneansvarlig for byens kulturliv, den arbejdsomme dame fra kommunen (Bodil Jørgensen) som dyrker det åndelige og sin specielle hobby at fremstille klodsede piber, den religiøse og triste outsider Margrethe (Ann Eleonora Jørgensen) som ingen aldrig rigtig har talt med, den vrede og misundelige Erling (Peter Gantzler) der har haft en hård barndom og føler sig snydt af livet, og Jesper Tøjmand (Kristian Ibler) som ejer byens ikke just moderigtige herreekviperingsforretning og er initiativtager til byens nye anonyme telefonrådgivning.

Forfatterne har en række pejlemærker på plads. Således vides det, at historien begynder den morgen, hvor nogen mener at have set en mand uden tøj på gå gennem byen