Lone Scherfig nomineret til engelske priser

Lone Scherfigs engelskproducerede "An Education" er nomineret til seks priser ved British Independent Film Awards, bl.a. prisen for bedste film.

Lone Scherfigs seneste spillefilm "An Education" er nomineret til seks priser ved dette års British Independent Film Awards (BIFA), som finder sted i London søndag den 6. december. BIFA blev stiftet i 1998 for at sætte fokus på independentfilm og nye talenter.

"An Education" er nomineret i følgende kategorier:

Bedste Film
Lone Scherfig - Bedste instruktør
Nick Hornby – Bedste manuskript
Carey Mulligan – Bedste kvindelige hovedrolle
Rosamund Pike – Bedste kvindelige birolle
Alfred Molina – Bedste mandlige birolle

"An Education", der har manuskript af Nick Hornby, er en coming-of-age historie fra 60'ernes London om en teenagepige, der ligesom byen er ved at eksplodere af tilbageholdt energi.

Filmen vandt publikumsprisen og prisen for bedste fotografering på Sundance Film Festival i januar og blev vist til gallavisning på Berlin Filmfestival i februar. Den havde amerikansk premiere 16. oktober og fik fine anmeldelser i bl.a. Chicago Sun-Times, LA Times og Variety.

Over weekenden har Scherfigs film omsat for 408.000 dollars og er således – skarpt efterfulgt af Lars von Triers "Antichrist" – den film, der har omsat mest per biografsal på det amerikanske marked.

"An Education" har dansk biografpremiere 22. april og vises i Biografklub Danmark.