Lübecks to største priser til danske film

PRISER: De to største priser på den tyske filmfestival Nordische Filmtage Lübeck gik i år til to danske film ved prisuddelingen lørdag den 5. november.

Nordische Filmtage Lübecks hovedpris, NDR Filmpreis, blev vundet af islandske Guðmundur Arnar Guðmundssons "Heartstone", der har det danske produktionsselskab SF Studios som hovedproducent.

Publikumsprisen gik til Jesper W. Nielsen og Zentropas "Der kommer en dag".

Heartstone

Den dansk-islandske spillefilm, der netop har haft dansk festivalpremiere på CPH PIX, foregår i en afsides fiskerlandsby i Island. Thor og Christian er bedste venner, og det er sommeren, hvor følelserne begynder at spire. Thor er forelsket i Beth, den smukkeste pige i byen. Og Christian opdager, at han er tiltrukket af sin ven. Følelserne er svære at skjule, og efterhånden som resten af byen involveres, optrappes konflikterne i det lille samfund.

Prisen er filmens tiende inden for de to måneder, der er gået siden den vandt The Queer Lion på Venedig Filmfestivalen. Den modtog for to dage siden Politikens Publikumspris på CPH PIX.
 

Heartstone er produceret af Lise Orheim Stender og Jesper Morthorst for SF Studios Production med produktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut gennem konsulent-ordningen og med koproduktion fra islandske Join Motion Pictures.

Jesper W. Nielsens
Der kommer en dag 

Der kommer en dag

"Der kommer en dag" havde premiere i april, og med 244.000 solgte billetter hører den til blandt årets fire mest populære danske film i biograferne. I august modtog den filmkritikernes FIPRESCI-pris på Haugesunds Internationale Filmfestival.

Filmen om to børnehjemsanbragte drenge, der må kæmpe mod en tyrannisk forstander, er produceret af Peter Aalbæk Jensen, Sisse Graum Jørgensen og Louise Vesth for Zentropa med støtte fra Det Danske Filminstitut gennem markedsordningen.