Lulu & Leon: Mere begavet underholdning end krads-realisme

TV 3's nye dramaserie har premiere onsdag den 30. september kl. 20. Og seerne kan forvente begavet, humoristisk drama fra forstads-underverdenen – lover seriens konceptuerende instruktør, Jannik Johansen.

Når det første af 12 afsnit med "Lulu & Leon" er rullet over skærmen på TV3, og en parade af velklingende navne viser sig i rulleteksterne, har seerne også oplevet drama og intelligent humor – følt både alvor og hygge.

"Jeg tror, den har potentiale til at blive en serie, man både kan tage alvorligt, men også hygge sig med"

Jannik Johansen, der bl.a. har instrueret spillefilm som "Mørke", "Rembrandt" og "Hvid nat", er konceptuerende instruktør på "Lulu & Leon", og fremhæver især seriens figurer og humor:

Fakta

"Lulu & Leon" er støttet af Public Service Puljen, der siden 2007 har medvirket til udbredelsen af originalt, nyskabende kvalitets-tv ved at støtte udvikling og produktion af tv-drama og tv-dokumentarprogrammer på de kommercielle, landsdækkende kanaler i Danmark.

Puljen er en del af Medieforliget 2007-2010. Den er på i alt 75 millioner kroner.

Første resultat af Public Service Puljens arbejde var TV2's dokumentarserie "Skolen", som fulgte en lille folkeskole i Sønderjylland og dens forsøg med nye undervisningsmetoder. Senest har dramakomedien "Lærkevej", om livet på en fiktiv dansk parcelhusvej, haft premiere på TV2.

Læs mere om Public Service Puljen.

"Jeg synes karaktererne er interessante. Det er sjove karakterer, og serien har en energi. Der er et drama-lag, fordi det er folk i knibe, og vores hovedperson har et reelt og smerteligt problem. Men samtidig har den også humor og kulørte figurer".

Dramaet for Lulu begynder allerede i første afsnit, hvor hendes mand Leon anholdes til deres bryllupsfest. Alene tilbage står en mor til to med egen frisørsalon og midler, der er båndlagt af banken. For at holde sammen på hjemmet tvinges hun ind i Leons kriminelle netværk af fiflere, prostituerede og gangstertyper i en mandsdomineret underverden, hvor også en charmerende og meget engageret kriminalkommissær huserer.

Ikke Pusher-realisme

Herfra former sig en spændingskomedie i provinsielle omgivelser:

"Vi arbejder ikke i et Vesterbro junkie-univers – historien foregår i Værløse og i en forstads-underverden, som ikke er realistisk-realistisk. Forhåbentligt er det troværdigt, men vi stræber ikke efter en Pusher-realisme.

Vi er gået efter at lave begavet underholdning - mere end at lave krads-realisme. Og det kan jeg godt lide. Jeg tror den har potentiale til at blive en serie, man både kan tage alvorligt, men også hygge sig med", siger Jannik Johansen, der foruden sin konceptuerende rolle har instrueret de to første episoder. Herefter er stafetten givet videre til Christina Rosendahl, Natascha Arthy, Carsten Myllerup og Henrik Ruben Genz.

Manuskriptet til "Lulu & Leon" er skrevet af Jens Dahl og Lolita Bellstar, Jonas Struck har skrevet soundtracket og serien er produceret af Fine & Mellow med produktionsstøtte fra Det Danske Filminstituts Public Service Pulje.

Rollelisten tæller Lene Maria Christensen, Lars Brygmann, Lars Kaalund, Lars Bom, Lene Nystrøm, Nicole Johansen, Jacob August Ottensten, Jakob Randrup, Anne Louise Hassing, Henning Valin, Flemming Jensen, Anders Budde Christensen og mange flere.

"Lulu & Leon" kan fra den 30. september ses hver onsdag kl. 20:00-21:00 på TV 3.