Lulu & Leon - på vej til USA

Det er ikke kun de danske tv-anmeldere, der sætter pris på TV3s nye dramaserie, "Lulu & Leon", det skriver produktionsselskabet bag serien i en pressemeddelelse. Fine & Mellow er netop inviteret til forhandlinger med Fox Studios i USA om en remake af den danske version –med amerikanske skuespillere m.v.

Fox Studios har meddelt Fine & Mellow, at de er begejstret for universet og specielt for dramaet omkring familien, der i serien udsættes for en hel del modvind. Fox Studios er ved at planlægge en pilot af serien til det amerikanske marked, men de har endnu ikke meddelt, hvilke forfattere og skuespillere, de har i tankerne til "Lulu & Leon".

Fine & Mellow’s direktør, Thomas Gammeltoft skal være executive producer på serien i USA, ligesom den ene forfatter bag serien, Jens Dahl, skal være konsulent.

Fakta

"Lulu & Leon" er støttet af Public Service Puljen, der siden 2007 har medvirket til udbredelsen af originalt, nyskabende kvalitets-tv ved at støtte udvikling og produktion af tv-drama og tv-dokumentarprogrammer på de kommercielle, landsdækkende kanaler i Danmark.

Puljen er en del af Medieforliget 2007-2010. Den er på i alt 75 millioner kroner.

Første resultat af Public Service Puljens arbejde var TV2's dokumentarserie "Skolen", som fulgte en lille folkeskole i Sønderjylland og dens forsøg med nye undervisningsmetoder. Senest har dramakomedien "Lærkevej", om livet på en fiktiv dansk parcelhusvej, haft premiere på TV2.

Læs mere om Public Service Puljen.

"Lulu & Leon" er produceret for TV3 af Fine & Mellow med støtte fra Public Service Puljen.

"Det er selvsagt meget spændende og en stor ære for os med en mulig amerikansk remake af vores serie og beviser blot, at det ikke kun er i DR regi, at man kan lave serier af høj kvalitet, som kan begå sig i udlandet", udtaler Thomas Gammeltoft.