Mads Matthiesen instruerer modeldrama

PRODUKTION. Mads Matthiesen begynder optagelser til sin anden spillefilm "The Model", der udspiller sig i den internationale modebranche.

Optagelserne til "The Model" er netop begyndt og fortsætter i syv uger i Paris, Warszawa og København med den danske model Maria Palm i en debuterende hovedrolle. Hun skal spille over for den britiske skuespiller Ed Skrein, der er kendt fra "Game of Thrones".

Filmen handler om den unge danske fotomodel Emma, der kæmper for sit store gennembrud i den parisiske modeverden. Det glamourøse liv som model i Paris udvikler sig dramatisk, da Emma møder den attraktive og noget ældre fotograf Shane. Hun bliver stormfuldt forelsket, og med Shane ved sin side begynder modebranchens døre at åbne sig for hende, men snart opdager Emma, at kærligheden også har dystre facetter. Hendes drømme bliver udfordret af både Shane og mørke sider ved sin egen personlighed.

Om sin kvindelige hovedrolle fortæller Mads Matthiesen: "Det var fra starten meget vigtigt for mig at finde vores hovedrolle blandt rigtige modeller. Jeg har i mine seneste film primært arbejdet med amatører eller førstegangs-skuespillere i de store roller, og det ville jeg gerne fortsætte med i forhold til Emma. Første gang vi så Maria til casting, kunne jeg med det samme mærke, at hun var til stede i rollen og hendes nærvær brændte igennem. Maria er det helt ideelle match, da hun bibringer stor følsomhed og nærvær til rollen."

Maria Palm har lavet kampagner for bl.a. Marc by Marc Jacobs, J. Crew , Diesel, YSL, H&M, Etro, Zara and L'Oreal og har optrådt i nogle af verdens mest prestigefyldte magasiner, bl.a. Vogue, ELLE, Harper's Bazaar og L'Officiel.

"The Model" er produceret af Jonas Bagger for Zentropa med støtte fra Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Kim Leona.

Filmen distribueres i Danmark af Nordisk Film med forventet premiere i 2015.